Welke decoratie hang je aan de muur achter de eettafel? 5 ideeën
gallerywall muur boven eettafel

Welke decoratie hang je aan de muur achter de eettafel? 5 ideeën

Ziet de muur achter de eettafel er nog kaal en ongezellig uit? En zoek je ideeën om de eethoek mooi te stylen? Bekijk dan deze ideeën voor decoratie aan de muur achter of boven de eettafel.

Het maakt niet uit of de eettafels rond, ovaal of rechthoekig zijn, een kale muur staat in de meeste interieurs niet zo sfeervol. Gelukkig zijn er genoeg ideeën om toch wat van die muur achter de eettafel te maken. Of je nou van modern, industrieel of de Japandi stijl houdt, er is altijd wel een leuke oplossing passend bij jouw woonstijl.

In dit artikel deel ik voorbeelden uit interieuradviezen en bij mij zelf in huis. Kijk je mee naar deze ideeën?

1. Een gallerywall boven de eettafel

Persoonlijk vind ik een gallerywall boven de eettafel erg leuk staan. Je kunt daarbij helemaal los met kunst, maar je kunt bijvoorbeeld ook een gallerywall van persoonlijke foto’s maken.

Een gallerywall past bij elk type eettafel ovaal, rond of rechthoekig dat maakt eigenlijk niet uit. Je kunt de gallerywall aan de kopse kant van de eettafel maken, maar ook boven de lange kant van de eettafel is dit mogelijk. Je kunt zelfs de gallerywall doortrekken, zodat hij over twee muren hangt.

Hou er wel rekening mee dat je de lijsten hoog genoeg ophangt. Je moet de stoel altijd goed naar achteren kunnen schuiven en de lijsten moeten hoog genoeg boven het hoofd hangen.

Op mijn kantoor hangt de gallerywall boven de eetkamerbank en als je achterover leunt kom je net tegen de randen van de lijsten aan. Dat is hier gelukkig niet erg, want ik gebruik dit als werktafel en zit nooit tegen de muur.

2. Hang een grote poster of schilderij boven de muur

Vind je een gallerywall te druk, maar hou je wel van kunst aan de muur? Kies dan voor een grote poster of schilderij aan de muur. Je kunt ook voor een ronde muurcirkel kiezen, hiermee creëer je hetzelfde effect.

Ook hier kan je er weer voor kiezen om het schilderij aan de kopse kant om te hangen of juist voor de lange kant van de muur te kiezen.

Kies bij voorkeur een schilderij wat minimaal de helft, maar beter nog 2/3 van de lengte van de tafel is als je deze aan de lange kant wilt ophangen. Kies je voor een veel kleiner schilderij dan oogt dit wat iel en dit staat vaak minder mooi.

decoratie muur boven eettafel

3. Een wandkleed aan de muur

Heb je vooral veel harde materialen in de kamer en wil je de ruimte wat warmer en gezelliger maken? In plaats van een schilderij kan je dan ook voor een wandkleed kiezen.

Zelf heb ik een wandkleed achter onze ronde eettafel hangen en dit breekt de lange muur. Met een wandkleed verbeter je ook nog eens de akoestiek in huis wat super handig is.

wanddoek achter eettafel

4. Wandplanken boven de eettafel

Heb jij veel losse decoratie die je graag een plekje wilt geven? Of misschien heb je wel diverse planten die je graag bij de eettafel zet?

Dan kan je ervoor kiezen om een wandplank boven de eettafel op te hangen. Je kunt kiezen voor één of meerdere wandplanken of zelfs voor een (industrieel) wandrek voor meer sfeer.

Ook een simpele fotoplank, bijvoorbeeld voor IKEA, met mooie lijsten zorgt al voor meer sfeer bij de eettafel.

Een voordeel van wandplanken is dat je altijd kunt wisselen met decoratie. Dit is bij bijvoorbeeld een gallerywall toch wat lastiger. Zeker als je van veranderen houdt dan zijn wandplanken dus een leuk idee.

5. Kleur bij de eettafel

Heb je liever niet teveel accessoires in huis, maar mis je nu nog wel sfeer en warmte bij de eettafel? Experimenteer dan met kleur bij de eettafel.

Kies bijvoorbeeld voor een lambrisering achter de eettafel. Dit geeft direct een heel ander effect. Natuurlijk kan je ook de hele muur in een andere kleur verven, ook dit geeft meer sfeer dan een kale witte muur.

Of ga voor een mooi behang achter de eettafel. Je kunt de hele muur behangen, maar ook kiezen voor een paar stroken behang voor een bijzonder effect.

eethoek kwantum

Wat is jouw favoriete idee om de muur achter de eettafel te stylen?

En kom je er nou echt niet uit met de decoratie bij de eettafel? Kijk dan naar de mogelijkheden voor een interieuradvies en laat mij jou helpen voor de puntjes op de i in huis.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven