Top 10 tuinstoelen - de beste stoelen voor buiten in 2023
mooie tuinstoelen

Top 10 tuinstoelen – de beste stoelen voor buiten in 2023

Ben jij op zoek naar nieuwe stoelen voor aan de tuintafel? In dit overzicht vind je de beste en mooiste tuinstoelen voor 2023. Ook lees je hier een aantal handige tips waar je op kan letten bij het kopen van nieuwe tuinstoelen.

Zelf heb ik sinds vorig jaar deze tuinstoelen van Kwantum. De stoelen hebben een goed onderstel en zijn daardoor heel stevig. Ook zitten de tuinstoelen comfortabel en kunnen ze heel het jaar buiten blijven staan. Zelf zet ik ze wel in de winter onder de overkapping.

Natuurlijk zijn er nog meer mooie stoelen om in de tuin te dineren. Ik heb de top 10 tuinstoelen voor je op een rij gezet gebaseerd op reviews en ervaringen van jullie.

beste tuinstoelen

Overzicht met de beste tuinstoelen

Kuipstoel Webbing

Verkrijgbaar in zwart, groen, taupe en terra

Koop bij:

kwantum.nl

Zelf hebben wij deze webbing kuipstoelen aan de tuintafel in het wit, maar deze kleur lijkt dit jaar niet beschikbaar. Gelukkig zijn deze goedkope tuinstoelen toch nog in heel wat andere kleuren te koop.

Wij zijn erg blij met deze tuinstoelen, ze zitten heerlijk en stabiel. Daarnaast is de vorm erg mooi en passen ze goed bij een moderne, industriële of bijvoorbeeld kleurrijke tuin.

Le Sud stapelstoel Lunas

Verkrijgbaar in groen, oker of zwart

Koop bij:

leenbakker.nl

Ben je op zoek naar een goedkope tuinstoel voor (meestal) minder dan 60 euro? Dan is stapelstoel Lunas een perfecte keuze. Deze moderne terrasstoel past vanwege de maat ook prima op een balkon of dakterras.

Dit is een echte lichtgewicht en omdat de stoelen stapelbaar zijn zet je de stoelen wanneer je ze niet gebruikt makkelijk aan de kant. Daarnaast heb je weinig onderhoud aan deze stoelen.

Mensen beoordelen deze stoelen o.a. om de prima prijs kwaliteitverhouding, stijlvolle stoelen en als pluspunt dat de stoelen met regen gewoon buiten kunnen blijven staan.

Hartman Amalia Tuinstoel

Dit model is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en met verschillende onderstellen zoals hout en zwart.

De kuipstoel Amalia is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zoals antraciet en wit, en is heel populair. De stoel wordt beoordeeld met een 4,4 van 5 sterren.

De stoel heeft een hoog zitcomfort en is getest op verkleuring door zon en regen. Door de aflopende zit loopt regenwater goed weg en kan je de stoelen met regen gerust buiten laten staan. Op deze stoelen zit 5 jaar garantie.

Woood Bliss Spijlenstoel

Verkrijgbaar in jadegroen, armygroen, geel en zwart

Deze kunststof spijlenstoel wordt als beste gewaardeerd met maar liefst 5 sterren op fonQ. Een betaalbare tuinstoel van kunststof met een moderne en tegelijkertijd retro look.

De stoel is stapelbaar en kan daardoor makkelijk opgeborgen worden. Ook kan hij makkelijk schoongemaakt worden en kan je deze stoel zelfs binnen gebruiken.

Envy Stella stapelbare tuinstoel

Verkrijgbaar in grijs, zwart en groen.

Deze leuke design tuinstoel wordt beoordeeld met een 4,5 van 5 sterren en geeft een stijlvol en minimalistisch tintje aan je tuin. De stoel is van (roestvrij) aluminium en zo ontworpen met armleuningen dat dit zorgt voor een ergonomische zithouding.

Mensen waarderen aan deze stoel dat hij stapelbaar en lichtgewicht is, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. Ook is hij makkelijk schoon te maken en zit hij al heerlijk zonder kussentje.

Milton & Oldbrook Tuinstoel Cirebon Teakhout

Verkrijgbaar met en zonder armleuning

Koop bij:

bol.com

Deze teakhouten tuinstoel kost meestal nog geen 50 euro en is daarmee echt een goede koop. Deze stijlvolle stoel is inklapbaar en kan je makkelijk opbergen.

Allibert Akola Tuinstoelen – 2 stuks

Verkrijgbaar in wit, grafiet, grijs, groen, lichtbruin, lichtgroen, olijf groen en petrol blue

Deze leuke en moderne kuipstoelen worden beoordeeld met een 4,7 van 5 sterren. Met deze elegante kuipstoel kan je stijlvol buiten eten voor een goedkope prijs.

De stoelen zijn bestand tegen verweren, roesten en rotten én zijn volledig onderhoudsvrij. Daarnaast zitten de stoelen erg comfortabel. Groot voordeel volgens gebruikers is dat ze iets breder zijn, waardoor deze stoelen voor iedereen lekker zit.

siesta stapelbare tuinstoel Air XL

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Koop bij:

bol.com

Leuke en betaalbare moderne tuinstoel, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze stoel wordt beoordeeld met 5 sterren. Het is een lichtgewicht en stapelbaar stoeltje en dankzij de kleine afmetingen past deze stoel ook perfect op het balkon.

De stoel is stevig, weersbestendig en makkelijk in onderhoud. Schoonmaken is eenvoudig met een sopje van groene zeep en een zachte spons. 

vidaXL Tuinstoelen 2 stuks PVC-rattan

Verkrijgbaar in bruin, zwart en antraciet

Ben je op zoek naar (PVC)rattan stoelen? Dan zijn deze stoelen, beoordeeld met 5 sterren, wat voor jou. PVC rattan is een stuk makkelijker in onderhoud en bestand tegen uv-stralen en slecht weer.

De stoelen worden geleverd met een (waterafstotend) kussen voor extra zitcomfort.

Deze moderne tuinstoelen zijn stapelbaar en verkleuren niet. Een leuke en moderne tuinstoel voor in een Scandinavische, design of industriële tuin.

Waar kan je op letten bij het kopen van tuinstoelen?

Deze tuinstoelen zijn niet voor niets populair en als beste beoordeeld: ze hebben een aantal belangrijke voordelen waar je op kunt letten bij het kopen van tuinstoelen.

Zo is een stevig onderstel bijvoorbeeld heel belangrijk. Onze vorige tuinstoelen hadden bijvoorbeeld 4 dunne houten pootjes die los van elkaar bevestigd moesten worden. Na een jaar begonnen de pootjes al onstabiel te worden, omdat deze niet stevig genoeg waren. Sindsdien let ik er goed op dat een tuinstoel een stevig onderstel heeft.

Daarnaast is het bij tuinstoelen ook belangrijk dat ze bij regen, en het liefst het hele jaar, buiten kunnen staan. Let er daarom goed op of stoelen weersbestendig zijn.

Tuinstoelen van bijvoorbeeld hout of rotan hebben vaak meer onderhoud nodig en gaan, afhankelijk van de houtsoort, ook minder lang mee. Het is goed om hier rekening mee te houden bij aankoop van een tuinstoel. Daarnaast moet hout en rotan ook minstens 2 keer per jaar behandeld worden om ervoor te zorgen dat de tuinstoelen zo lang mogelijk mee gaan. Bij andere soorten tuinstoelen mis er vaak veel minder onderhoud nodig.

Ook kan je bij het kopen van nieuwe tuinstoelen goed opletten op de hoogte en breedte van de stoelen. Passen deze wel goed bij de tuintafel? Zeker bij een stoel met armleuningen is het slim om goed op te letten of de tuinstoel wel aan tafel geschoven kan worden.

Ook kan je rekening houden met de vorm van de tuintafel. Zelf vind ik bijvoorbeeld kuipstoelen aan een ronde tuintafel heel mooi staan. Bij een rechte tuintafel past vrijwel elke tuinstoel mooi.

Als je weinig ruimte hebt kan je het beste kiezen voor inklapbare of stapelbare tuinstoelen. Gelukkig zijn hierin ook steeds meer mooie en comfortabele stoelen voor te koop. Ook kan je er op letten of een stoel verstelbaar is, alhoewel het aanbod hierin wel steeds kleiner lijkt te worden.

Tot slot kan je natuurlijk reviews van anderen bekijken om meer te weten te komen over ervaringen van de stoel en zo de beste tuinstoel uitkiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kijken bij reviews of anderen de tuinstoel lekker vinden zitten en of deze veel onderhoud nodig heeft.

Succes met het kopen van nieuwe tuinstoelen!

Liefs, Ilse

Dit model is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en met verschillende onderstellen zoals hout en zwart.

Verkrijgbaar in jadegroen, armygroen, geel en zwart

Verkrijgbaar in grijs, zwart en groen.

Verkrijgbaar in wit, grafiet, grijs, groen, lichtbruin, lichtgroen, olijf groen en petrol blue

Verkrijgbaar in bruin, zwart en antraciet

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven