Hoe geef je je huis een luxe uitstraling? 7 tips
luxe uitstraling interieur tips

Hoe geef je je huis een luxe uitstraling? 7 tips

Steeds vaker geven mensen tijdens een interieuradvies aan dat ze graag hun huis een luxe uitstraling willen geven. Dat is niet zo gek met de woonstijl hotel chique die nu trendy is.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, je huis een luxe uitstraling geven? Natuurlijk bereik je heel veel met meubels, accessoires en kleur. Maar vergeet ook niet te kijken naar de basis van de ruimte.

Vervang bijvoorbeeld de standaard deuren voor stalen binnendeuren. Dit geeft direct een veel chiquere uitstraling aan de woonkamer.

In dit artikel heb ik nog meer tips voor je om je huis een luxe uitstraling te geven.

1. Zorg voor een goede basis

Je kunt nog zoveel luxe meubels en accessoires kopen als je wilt, als de basis een rommeltje is dan bereik je niet het gewenste effect. Kijk daarom eens kritisch naar de basis van de ruimte.

Hoge, mooi afgewerkte plinten geven bijvoorbeeld een prachtige uitstraling aan een interieur. Losse draden zorgen voor onrust, dus zorg dat draden van lampen en elektra zoveel mogelijk uit het zicht zijn weggewerkt.

Kit kieren en naden goed af, zodat er geen onnodige spleten tussen inbouwkasten, vloeren of kozijnen en muren zitten.

Veel mensen slaan deze basis over, maar een mooie afwerking van het interieur is juist zo belangrijk. En eerlijk is eerlijk, wij hebben onze plinten ook pas na een jaar geverfd maar juist dit soort kleine dingen maken een enorm verschil.

2. Kies voor stalen deuren

Zeker als je in een nieuwbouwwoning woont dan stralen de deuren doorgaans helemaal niks uit. En dat is zonde, want de deuren hebben zeker invloed op de styling van de ruimte.

Door voor stalen taatsdeuren of binnendeuren te kiezen geef je echt een luxe uitstraling aan de ruimte. Dit geeft direct veel meer karakter aan de woonkamer.

Heb je (nog) niet het budget voor een stalen deur? Dan zijn er nog andere dingen die je kunt doen. Zo verfde ik de deur van de voorraadkast in dezelfde kleur als de muur, waardoor deze veel minder opvalt.

3. Ga voor spots als verlichting

Er wordt nog weleens onderschat hoeveel effect verlichting op de ruimte heeft. Verlichting is van groot belang van de ruimte. Naast dat elke plek voldoende verlicht moet zijn, heeft elke lamp ook weer zijn eigen uitstraling.

Als je de mogelijkheid hebt en gaat verbouwen dan is het een mooi moment om voor spots als verlichting te kiezen. Spots geven namelijk een luxe en moderne uitstraling aan de ruimte.

4. Luxe materialen zorgen voor sfeer

Als de basis klopt dan kan je met luxe materialen meer sfeer geven aan de ruimte. Denk aan een neutraal hoogpolig tapijt in de zithoek of een velours fauteuil als extra zitplek.

Ook linnen gordijnen of mooie inbetweens kunnen bijdragen aan dat extra luxe gevoel. En als je kiest voor een mooi behang, bijvoorbeeld voor een leren behang of een behang met een mooie structuur, geef je een nog chiquere uitstraling aan je interieur.

5. Kleuren met een luxe uitstraling

Niet elke kleur past even goed bij een luxe interieur. Felle kleuren of pastel kleuren zijn bijvoorbeeld geen voor de hand liggende kleur bij een chique interieur.

Natuurlijk kan je gaan voor neutrale kleuren, bijvoorbeeld voor wit of een taupe kleur, voor een luxe uitstraling. Maar ook diepe kleuren passen goed bij een luxe interieur.

Denk aan een diep donkerblauwe kleur, antraciet of een bruintint op de muur. Ook een diepe kleur goudgeel of andere aardetinten kunnen prima bij een luxe interieur. Hoe meer vergrijsd deze kleuren zijn, hoe meer de kleur een luxe uitstraling heeft.

6. Vergeet de gouden accenten niet

Als er één kleur is die luxe uitstraalt dan is het wel de kleur goud. Goud staat voor rijkdom en past dan ook perfect bij een luxe interieur.

Om de woonkamer een luxe uitstraling te geven kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gouden lamp, gouden kandelaars of een grote gouden spiegel.

7. Pas op met tierelantijntjes

Bij een luxe interieur geldt over het algemeen less = more. Een aantal goed uitgekozen woonaccessoires geven sfeer aan de ruimte en zorgen voor dat luxe gevoel.

Maar zet jij teveel accessoires in de woonkamer dan is de kans groot dat daarmee die echte luxe uitstraling verdwijnt.

Als jij een luxe uitstraling in je huis wilt creëren dan zijn dit een aantal handige ideeën om mee aan de slag te gaan.

Combineer en experimenteer en kijk goed welke van deze tips passen bij jouw woonstijl. Succes!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven