Doen: nieuwbouw deur verven in dezelfde kleur als de muur
deur verven zelfde kleur als muur

Doen: nieuwbouw deur verven in dezelfde kleur als de muur

In veel nieuwbouwhuizen zie je standaard witte hardboard deuren. Ze zijn simpel, maar eigenlijk ook ietwat saai. Het is logisch dat de deur vaak niet het eerste in huis is wat je gaat aanpassen, want er moet genoeg gebeuren.

Maar het effect van een andere deur op de rest van de ruimte wordt vaak onderschat. Nu kost een nieuwe deur best veel geld, maar er zijn andere manieren om goedkoop de deur in huis op te knappen. Recent besloot ik de deur van de voorraadkast in de woonkamer in dezelfde kleur te verven als de muur.

Nu ik de deur in dezelfde kleur als de muur heb geverfd oogt het een stuk rustiger in de eethoek. Deze aanpassing is flink goedkoper dan een nieuwe deur kopen en heel simpel om zelf te doen.

In dit artikel leg ik je graag uit hoe je de (nieuwbouw)deur zelf in een andere kleur verft.

Uitleg zelf een deur verven

In dit voorbeeld ga ik ervan uit dat je een standaard opdekdeur uit een nieuwbouwwoning wilt verven. Deze deuren zijn vaak gemaakt van hardboard en deze deuren kan je verven met verf op acrylbasis.

Je kunt ervoor kiezen om de deur uit de scharnieren te tillen als je deze gaat verven. Op deze manier kan je makkelijk bij het kozijn van de deur. Dit is wel zo handig als je de deur in dezelfde kleur als de muur wilt verven. Het kozijn moet je dan ook niet vergeten te verven.

Echter heb je hier vaak wel een paar extra handen voor nodig om de deur in en uit de scharnieren te tillen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om, net als ik heb gedaan, de deur op zijn plek te laten zitten tijdens het schilderen. Met een klein kwastje kan je dan op de moeilijk bereikbare plekken komen.

Voor het schilderen van een deur in een nieuwbouwwoning heb je geen grondverf nodig, omdat deze als het goed is al eerder geverfd of gespoten is.

Je kunt voor acrylverf in mat, zijdeglans of hoogglans kiezen. Zelf heb ik voor zijdeglans gekozen.

Ontvet voor je begint met verven de deur eerst goed en schuur deze licht op, zodat de verf zich straks beter aan de deur hecht. Haal ook de deurklink van de deur af, zodat je ook hier goed kunt verven.

Vergeet niet om voor je gaat schilderen eerst alles goed af te plakken en ervoor te zorgen dat er geen verfspetters op de vloer terecht kunnen komen.

deur nieuwbouwwoning verven

De deur kan je het beste met een roller verven, zodat je een zo egaal mogelijk resultaat krijgt. Zelf heb ik de deur 2 keer moeten verven om deze goed dekkend te krijgen.

Naast een nieuwe kleur op de deur kan je er ook voor kiezen om de deurklinken te vervangen. Zelf wil ik de deurklink graag nog aanpassen naar een zwarte deurklink. Dit maakt het helemaal af en zo heb je op een goedkope manier een moderne deur in huis.

Deur verven in dezelfde kleur als de muur

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de deur in elke gewenste kleur te verven. Zelf vind ik het mooi om de deur in dezelfde kleur als de muur te verven. Zo valt de deur minder op en oogt het geheel een stuk rustiger.

Op de deur en muur zit hier de kleur Forest Song. Alhoewel ik een matte muurverf gecombineerd heb met zijdeglans acrylverf zie je nauwelijks verschil en oogt het geheel een stuk kalmer dan voorheen.

Op termijn wil ik misschien nog posters ophangen op de deur, zo heb ik in het verleden de deur ook gestyled. Maar voorlopig laat ik de deur zoals hij is en ik ben al super blij met het resultaat.

Dit is een ideale manier om een nieuwbouwhuis meer karakter te geven, ik hou ervan!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven