5 tips voor een sfeervolle slaapkamer
tips sfeer slaapkamer

5 tips voor een sfeervolle slaapkamer

Bij het inrichten van de slaapkamer komt veel kijken. Wat is de beste indeling voor het bed, kledingkast en overige meubelen? Hoe zorg je voor voldoende opbergruimte? En hoe breng je sfeer aan in de slaapkamer?

Het gezellig maken van de slaapkamer doe je pas als de basis staat. Dan kan je een kleur uitkiezen voor op de muur en met accessoires een sfeervolle slaapkamer inrichten. In dit artikel vind je tips om de slaapkamer gezellig in te richten.

1. Kies een mooi dekbedovertrek

Er wordt nog weleens onderschat wat voor invloed een mooi dekbedovertrek op de uitstraling van de slaapkamer heeft. Terwijl een goed uitgekozen dekbedovertrek een kamer net dat beetje extra kan geven.

Dekbedovertrekken zijn in allerlei stijlen en kleuren te koop. Je kunt kiezen voor effen dekbedovertrekken, dit staat bijvoorbeeld mooi in een modern interieur. Maar je kunt ook kiezen voor een dekbedovertrek met een mooi design om de kamer net dat beetje extra te geven.

Als je voor effen kiest kan je voor een luxe stof kiezen om een beetje glamour aan de ruimte te geven. Zo zijn er dekbedovertrekken van velours, satijn of teddystof te koop.

Hou jij juist van prints? Ook dan is er ruime keuze. Je kunt bijvoorbeeld voor een mooie bloemenprint, stippenpatroon of zelfs voor een afbeelding van het melkmeisje op het dekbedovertrek kiezen.

De keuze in dekbedovertrekken is reuze en door hier bewust voor een stijl te kiezen die jou aanspreekt creëer je heel gemakkelijk extra sfeer in de slaapkamer.

tips gezellige slaapkamer

2. Weg met de witte muur

Als ik interieuradvies geef vragen klanten vaak aan het einde van het gesprek of ik nog even naar de slaapkamer wil kijken. Want die is meestal vooral saai en functioneel met witte muren en nauwelijks accessoires.

Gelukkig is het heel makkelijk om meer sfeer in de slaapkamer aan te brengen door wat te doen aan die witte muren. Een kleurtje op de muur of een mooi behang doet al wonderen.

En niet alle muren in de slaapkamer hoeven geverfd te worden, want de slaapkamer is wel een plek om tot rust te komen. Maar door minimaal één muur kleur te geven ziet de ruimte er direct gezelliger uit.

Door te kiezen voor een warme wittint in plaats van koel wit creëer je ook meer sfeer in de ruimte. En als je niet teveel kleur wilt in de slaapkamer kan je ook kiezen voor een mooi hoofdbord. Zo heb ik zelf een lambrisering van sloophout achter het bed gemaakt wat voor extra sfeer in de slaapkamer zorgt.

Sommige mensen willen graag een wow-effect en kiezen ervoor om alle muren en het plafond in dezelfde kleur te verven. Dit geeft een heel intiem effect en kan prima in een ruimte als de slaapkamer, waar je overdag niet veel tijd in doorbrengt.

3. Accessoires voor extra sfeer

Nu de muurkleur en het dekbedovertrek gekozen zijn is het tijd om extra sfeer aan te brengen met accessoires.

Het is voldoende om enkele accessoires te kiezen, hoe minder hoe beter. Het moet vooral functioneel blijven, maar een aantal goed gekozen accessoires in de slaapkamer zorgen wel voor extra warmte.

Kies bijvoorbeeld voor mooie muurdecoratie boven het bed of op een kale muur. Foto’s van de kinderen of een trouwfoto zijn een erg leuk idee om op te hangen in de slaapkamer. Natuurlijk kan je ook voor andere muurdecoratie kiezen. Van muurcirkel tot wandplank met mooie posters: het zorgt allemaal voor extra sfeer.

Ook kan je kiezen voor een aantal functionele accessoires en meubels.

Een mooi vloerkleed staat niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor warme voeten als je het bed uit stapt. En een fauteuil naast het bed staat niet alleen mooi, het is ook handig om alvast je kleren voor de volgende dag op klaar te leggen. Je wilt natuurlijk wel voorkomen dat deze plek een rommelplek wordt, door deze elke dag op te ruimen.

Je sieraden maak je onderdeel van de styling door voor een mooi sieradenrekje te kiezen. En een mooie kapstok of haken aan de muur zijn een leuke plek om sjaals, hoeden of je favoriete jurk in het zicht te hangen.

Al deze details zorgen voor een sfeervol geheel.

sieradenplekje slaapkamer

4. Planten zijn altijd een goed idee

Planten in de slaapkamer zorgen voor een betere luchtkwaliteit en hebben een positief effect op onze slaap en gezondheid. Bovendien zorgen planten in de slaapkamer ook voor extra sfeer en gezelligheid.

Kies daarom een aantal planten die makkelijk te verzorgen zijn en geef deze een plekje in de slaapkamer.

planten slaapkamer

5. Ruim de rommel op

Je weet nu hoe je een gezellige slaapkamer in kan richten. Maar als jij niet regelmatig de slaapkamer opruimt dan wordt het een chaos en ziet de slaapkamer er nog steeds allesbehalve sfeervol uit.

Leer jezelf dus aan om elke ochtend het bed netjes op te maken en dagelijks kleding en sieraden op te ruimen. Zo blijft de slaapkamer netjes en georganiseerd en kan jij echt genieten van een sfeervolle slaapkamer.

Liefs, Ilse

slaapkamer sfeervol inrichten
standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven