Wil jij een origineel hoofdbord achter het bed? In deze blog vertel ik je meer over onze zelfgemaakte lambrisering in de slaapkamer.

Tijdens een interieuradvies krijg ik vaak de vraag of ik ook nog even in de slaapkamer wil kijken, want wat kan je nou met de muur achter het bed? Voor veel mensen is dit een groot dilemma.

Zelf kozen wij al een aantal jaar geleden voor een lambrisering van sloophout achter het bed. Dit breekt de muur, zorgt voor een warme en stoere uitstraling en je hebt meteen een schapje waar je planten en posters op kan zetten.

Onze boxspring met tweepersoons matras staat er super mooi voor en nog steeds ben ik heel erg blij met deze DIY.

Ik leg je graag uit hoe we deze lambrisering hebben gemaakt, want het is super simpel.

details slaapkamer beddengoed

Zelf een lambrisering achter het bed maken

Benodigdheden

  • houten latten voor de omlijsting
  • Planken van (gebruikt) sloophout voor de lambrisering. Ik heb deze op een lengte van 120 cm besteld, zodat ik zelf niet meer hoefde te zagen.
  • Schroeven om de planken mee vast te zetten

Werkwijze

Met de houten latten maak je een omlijsting waar je de planken tegenaan kan zetten. De omlijsting komt er ongeveer hetzelfde uit te zien als de omlijsting die ik voor de houten eetkamerbank maakte, alleen dan met een hoogte van 118 cm en een diepte van 20 cm. En bij deze lambrisering zorg je ook voor latten op de grond, zodat je hier de planken aan vast kan schroeven.

Als de omlijsting staat dan kan je het beste eerst de planken bovenop vastschroeven. Deze planken vormen het schapje. Zorg dat deze planken niet breder zijn dan de omlijsting.

Daarna kan je de planken aan de voorzijde vastschroeven. Zorg ervoor dat je deze zowel aan de onderkant als bovenkant goed vastzet.

Zitten er stopcontacten achter het bed? Hou hier dan rekening mee bij het installeren van de lambrisering. Zelf hebben wij aan beide kanten een kleine opening gemaakt, zodat we de stekkers in het originele stopcontact kunnen zetten.

Je kunt natuurlijk ook, als je handig genoeg bent, stopcontacten op de lambrisering monteren. Daarnaast zou je bijvoorbeeld nachtlampjes aan de lambrisering kunnen bevestigen.

Als de lambrisering af is kan je het tweepersoonsbed er tegenaan schuiven. Hierdoor staat de lambrisering nog eens extra stevig.

Styling van de muur boven het bed

Nu komt het leukste gedeelte: het stylen van de muur boven het bed. Ik ben super blij met het schapje bovenop de lambrisering, want zo kan ik de slaapkamermuur regelmatig anders stylen zonder te hoeven boren in de muur.

Ik vind het leuk om diverse posters, zoals deze goedkope posters, regelmatig af te wisselen. Ook staan er altijd wel wat leuke plantjes bovenop de lambrisering.

Ik raad je aan om het niet te druk op de muur boven het bed te maken. Met een aantal leuke planten, posters, of eventueel wat leuke manden of hoeden aan de muur ziet het er meteen gezellig uit. Geen plek voor planten op een schapje? Dan zijn deze leuke hangplanten misschien wel wat voor jou.

Succes met stylen van de muur boven het bed!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement