Deze veranderingen aan ons huis staan er nog op de planning
plannen veranderingen huis

Deze veranderingen aan ons huis staan er nog op de planning

Het is weer eens tijd voor een update welke veranderingen aan ons huis er nog op de planning staan. Een huis is nooit helemaal af. Zeker als je net als ik veel met interieur bezig bent dan zie je altijd wel iets waar je net niet helemaal tevreden mee bent en anders wilt hebben.

Nu we bijna 8 jaar in dit huis wonen merken we ook dat de eerste dingen kapot beginnen te gaan of toe zijn aan een update. Zo ben ik bezig om alle kozijnen één voor één opnieuw te witten, omdat ze langzaam aan steeds geler werden. Het ziet er veel frisser uit nu een deel van de kozijnen weer gewit zijn.

Zo zijn er nog veel meer dingen in huis die toe zijn aan een update. Ik vertel je graag welke veranderingen aan ons huis nog op de planning staan.

Een keukenupdate

Onervaren en onder tijdsdruk hebben we 9 jaar geleden niet de allerbeste keuzes voor de keuken gemaakt. Zwarte keukenkastjes die ontzettend vlekgevoelig zijn, een composiet aanrechtblad die heel moeilijk schoon te maken is en de goedkoopste keukenapparatuur die steeds vaker mankementen vertoond.

keuken renovatie

Tja, onnodig om te zeggen dat ik de keuken heel graag zou willen veranderen. Omdat dit niet goedkoop is en de badkamer renovatie ook een aardige kostenpost is gaat dit helaas dit jaar nog niet lukken. Misschien lukt het volgend jaar wel, maar het kan ook zijn dat we nog een paar jaar moeten wachten.

Misschien doen we het ook wel in etappes. Ik wil heel graag een kokend water kraan en dat is iets wat je prima al tussendoor kunt laten installeren. De installateurs voor de badkamer raden Grohe aan en er is zelfs een Grohe kokend water kraan, dus misschien kunnen we ons hier al eerder in verdiepen.

Tegelijkertijd is het natuurlijk ook fijn om de keuken in één keer aan te pakken, maar als dat nog jaren duurt dan installeren we misschien al wel eerder een kokend water kraan.

De badkamer renovatie

Over de badkamer renovatie heb ik al vaker geschreven en inmiddels is het eerste gedeelte al af. Het vintage badkamermeubel is recent geplaatst en wat zijn we er blij mee!

vintage badkamermeubel

Ik vind alleen onze oude spiegel niet zo mooi passen bij het vintage badkamermeubel, dus ik wil nog op zoek naar een mooie ronde spiegel. Waarschijnlijk ga ik er, als dit lukt, zelf LED verlichting omheen maken. Want ronde spiegels met LED verlichting zijn helaas niet zo goedkoop.

En voor de rest van de badkamer renovatie staan we inmiddels op de planning, dus moeten we nog even geduld hebben.

Plannen voor de woonkamer

De uitbouw in de woonkamer is ruim anderhalf jaar geleden gerealiseerd en daar zijn we super blij mee. Toch zijn er nog wat kleine dingen die we in de woonkamer willen aanpakken.

De deur van de voorraadkast is nu in dezelfde kleur als de muur geverfd, een goedkope oplossing om hem minder te laten opvallen. Toch zou ik de deur nog heel graag vervangen voor een mooiere deur.

Een bakstenen muur is ook iets wat ik al heel lang wil, eigenlijk al vanaf het begin dat we hier wonen. Toch is het er nog nooit van gekomen, maar de wens is er nog steeds. Dus als de deur van de voorraadkast vervangen wordt dan is het misschien een leuk idee om meteen een deel van de muur achter de bank te bekleden met baksteen strips.

Beide plannen hebben geen haast, maar het zijn wel dingen die al lang op mijn wensenlijstje staan.

eethoek

Ook willen we toch nog kijken naar raambekleding voor de openslaande tuindeuren. We hebben hier in eerste instantie niet voor gekozen, omdat ik lekker veel lichtinval wilde en ook goed naar buiten wil kunnen kijken.

Mijn man heeft aangegeven toch graag raambekleding te willen, dus hier gaan we van de zomer of het najaar op oriënteren.

geen raambekleding tuindeuren

Zoals je ziet hebben we nog genoeg plannen voor het huis, maar er is niks wat heel veel haast heeft. Zo hebben we de tijd om ons goed te oriënteren, te sparen en de beste keuzes te maken voor ons huis.

Wat zou jij nog graag veranderen in huis?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven