Tips tegen verhuisstress (en mijn verhuisverhaal) - InteriorTwin
verhuisstress - interiortwin

Tips tegen verhuisstress

Uit diverse onderzoeken blijkt dat verhuizen één van de meest stressvolle gebeurtenissen in je leven is. Maar eigenlijk heb ik geen onderzoek nodig om te weten dat verhuizen super stressvol is, ik herinner mij dit nog goed. Voor ons was deze periode namelijk extra stressvol.

Benieuwd waarom ik zoveel stress had? Lees dan vooral even door tot het einde. Maar wat kun je nou doen om de verhuisstress te verminderen? Ik heb een aantal tips voor jullie.

Als je trouwens je huis sneller wilt verkopen dan zijn deze interieurtips heel erg handig.

Plannen, plannen, plannen: een verhuischecklist

Het allerbelangrijkste is een goede planning. Want je wil er toch niet op de dag zelf achter komen dat je nog een heleboel moet regelen? Heel veel dingen zijn van te voren goed te plannen. Zo kun je al een hele tijd van tevoren begin met het inpakken van spullen.

Ook het doorgeven van adreswijzigingen bij je internetprovider, werkgever, maar ook bijvoorbeeld je sportschool en de gemeente kan al op het moment dat je je nieuwe adres en verhuisdatum weet. Weet je niet waar je allemaal aan moet denken bij een verhuizing? Gelukkig zijn er handige lijstjes voor te vinden op internet, bijvoorbeeld deze handige verhuischecklist.

Hulp

Nu kun je nog zoveel voorbereiden, als je op de dag zelf niet genoeg hulp hebt dan wordt het nog chaos en stress. Heb jij handige familie en vrienden die je kunnen helpen? Zorg dan dat ze op tijd op de hoogte zijn van de verhuisdatum. En natuurlijk help jij ook je familielid of vriendin als zij gaan verhuizen. Anders heb je kans dat ze jou een volgende keer niet willen helpen.

Wil je liever het werk door een verhuizer laten doen, dat kan natuurlijk ook. Zij zijn een stuk sneller en handiger met verhuizen dan je familie en vrienden. Zeker als je op een bovenwoning zonder lift woont zou ik dit je familie en vrienden niet aandoen en lekker een professional inhuren. Dat hoeft tegenwoordig helemaal niet duur te zijn. Mijn man kan namelijk nog wel een verhaal vertellen over een wasmachine die van 3 hoog bij een oud herenhuis met smalle trap naar beneden moest, geen aanrader om zelf te doen!

Met deze twee tips zou je geen verhuisstress meer hoeven hebben. Oké, een stukje minder stress dan… want als je net zo’n stresskip bent als ik dan kom je de dag vast niet door zonder stress : )

Ons verhuisverhaal

Ik heb jullie nog beloofd ons verhuisverhaal te delen. Ruim 2 jaar geleden kwam mijn appartement in de verkoop, in afwachting van ons nieuwbouwhuis. We hadden geluk en verkochten het appartement heel snel. De nieuwe eigenaar wilde er al wel redelijk snel in, maar we hadden afgesproken dat de sleuteloverdracht drie weken na de oplevering van ons nieuwe huis zou zijn. Het zou wel krap zijn, maar we hadden dan net genoeg tijd om te kunnen verhuizen naar de nieuwe woning.

verhuisstress - interiortwin
Foto uit ons tijdelijke vakantiehuisje

Een paar dagen nadat de deal gesloten was kregen we het nieuws dat de oplevering van onze nieuwbouwwoning met een paar maanden vertraagd was. O no! Dus tussen het inpakken van de dozen door en het nemen van beslissingen voor de nieuwbouwwoning moesten we ook nog op zoek naar een tijdelijke woning. In korte tijd twee keer verhuizen is geen aanrader, maar soms ontkom je er niet aan. Voor mij was een handige checklist onmisbaar in deze periode.

Verhuizen stellen wij het liefst zo lang mogelijk uit, inmiddels wonen wij op een hele fijne plek en wie weet kunnen wij ooit het huis nog eens levensloopbestendig aanpassen. Nog meer verhuistips? Bekijk dan ook deze tips voor een goede voorbereiding.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met verhuisbedrijf Utrecht.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Tips tegen verhuisstress”

  1. Isolatieadvies

    Handige tips Ilse! Al denk ik dat het vrijwel onmogelijk is om zonder stress te verhuizen, maar je kan er uiteraard alles aan doen om dit zo laag mogelijk te houden.. John

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven