Vorig jaar op de Dutch Design Week zag ik voor de eerste keer de meubels van het Nederlandse designlabel Functionals. Ik raakte onder de indruk van dit merk en was dan ook super blij toen ik de Paxton kandelaar aan mijn collectie kon toevoegen. Nog steeds begint mijn hart sneller te kloppen bij het zien van de design meubels van Functionals. Ik laat jullie een aantal van mijn favorieten zien.

paxton kandelaar functionals

Functionals

Het Nederlandse merk Functionals is opgericht in 2009 door de gebroeders van Esch. Een echte familiebedrijf, gevestigd in Goirle. Functionals werkt het liefst samen met ontwerpers met verschillende ideeën. Elk ontwerp is herkenbaar aan de gedurfde esthetiek, vakmanschap en het oog voor detail. Met Functionals haal je altijd een bijzonder ontwerp in huis met een hoog wow-gehalte.

Mijn favorieten

Lloyd table

Het bekendste ontwerp van Functionals is ongetwijfeld de Lloyd serie, ontworpen voor het Lloyd hotel in Amsterdam. De Lloyd serie bestaat uit meerdere design tafels en banken. Door het enorme succes van het ontwerp is de collectie nu voor iedereen te koop. De Lloyd tafel is mijn favoriet. Het blad kan flexibel bewegen, waardoor de tafel altijd recht staat, ook als de ondergrond dat niet is. De tafel is ook te koop in outdoor versie. Elke keer dat ik deze tafel in een tijdschrift of op internet voorbij zie komen raak ik weer een beetje meer verliefd. Hij staat hoog op mijn verlanglijstje!

Lloyd Table

Foto via MisterDesign

Ossa opbergsysteem

Het Ossa opbergsysteem is een modulair opbergsysteem, zelf samen te stellen in verschillende kleuren. Je kan de kast dus zo breed en hoog maken als je zelf wilt. Het Ossa opbergsysteem is gebaseerd op de vormen van een verhuisdoos en makkelijk stapelbaar. Door te spelen met kleur en de hoogte en breedte van de kast zelf vorm te geven heb je met dit opbergsysteem altijd een originele kast in huis.

Ossa_white

Foto via MisterDesign

Luftschiff hanglamp

Deze bijzonder hanglamp, ontworpen door het Nederlands designersduo Kranen/Gille, is gebaseerd op de Zeppelin uit de jaren ’30. De Luftschiff hanglamp is een echte eyecatcher en heeft de nodige body. Extra mooi is dan ook het contrast met de ranke staaldraden die de lamp verankeren aan het plafond. Deze lamp staat perfect boven de keuken of boven een lange eettafel.

Luftschiff

Foto via MisterDesign

Wat is jullie favoriete design van het merk Functionals?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.