5 musthaves in de kinderkamer | InteriorTwin
musthaves kinderkamer

5 musthaves in de kinderkamer

Mirjam is blogger bij Een Goed Verhaal en The Baby Project en heeft als moeder van drie al heel wat kinderkamers ingericht. Speciaal voor InteriorTwin verteld ze daarom over musthaves voor in de kinderkamer.

5 musthaves in de kinderkamer

Welke items zijn onmisbaar in de kinderkamer? Deze vraag stelde Ilse mij, omdat ik als moeder van 3 kinderen (Noah 11jr, Eli 2jr, Filou 4 mnd) toch wel redelijk ervaringsdeskundige ben. Bovendien maak ik binnenkijkers voor mijn blog The Baby Project en kom ik dus vaak genoeg in andere babykamers. Ik keek eens rond en stelde de volgende 5 musthaves in de kinderkamer vast.

Stevig bed

Natuurlijk moet een kinderbed stevig en veilig zijn. Maar wat ik vooral belangrijk vind aan een bed is dat je er samen met je kids in kunt zitten. Gezellig tegen elkaar aankruipen tijdens het “verhaaltje voor het slapengaan” of om nog even lekker te knuffelen. In het peuterbed van Eli passen we prima met het hele gezin!

kinderbed dipdye bobby

(bed; Dipdye Bobbi via Littledreamers.nl)

Commode

Ze zeggen dat je een kind in principe overal kunt verschonen als je er maar een doek onderlegt. Maar ik vind de commode toch echt wel een onmisbaar item in de kinderkamer. Het is echt een verschoonstation, waar je een luier kunt verwisselen zonder je in allerlei gekke houdingen te wringen. Zelfs nu Eli zindelijk is blijft de commode in zijn kamer, want het aankleden op deze kast gaat ook een stuk gemakkelijker. Een goede commode heeft ook voldoende opbergruimte voor je voorraad luiers, billendoekjes en verzorgingsproducten.

commode zwart wit

(Commode; via Marktplaats)

Plank

Een plank of kastje boven de commode is ook zoiets waar ik niet zonder kan. Hier leg je spullen klaar die je direct nodig hebt, zoals een schone luier, schone kleren en tubes crème die maar beter buiten bereik van grijpgrage handjes gehouden kunnen worden. Ook niet geheel onbelangrijk; een plankje is ook een fijne plek om te stylen!

plank boven commode

(Plank; Karwei. Plankdragers via StoerMetaal.nl)

Opbergruimte

In alle kinderkamers hebben we bakken, zakken en mandjes waar we speelgoed in kunnen bewaren. In een mand bewaren we het speelgoed van de trein, in een andere zak gaan alle knuffels en in mandjes bewaren we kleine boekjes. Door zo overzichtelijk alles te bewaren kan je kindje al van jongs af aan helpen opruimen en zijn of haar kamer netjes houden. Bovendien staan al die leuke opbergers ook nog eens gezellig in een kamer.

opbergmanden kinderkamer

(Rubberen manden; Tadé, Paperbag via Kaartjevanpapier.nl)

Speelruimte

Mijn jongens spelen graag op hun kamer. Even met de deur dicht volledig opgaan in hun eigen fantasie. Een kamer hoeft helemaal niet groot te zijn, als er maar voldoende ruimte is voor je kindje om zich af en toe te kunnen terugtrekken. De kleine lessenaar wordt bij ons gebruikt om aan te lezen (in boekjes bladeren) of om met de dino’s te spelen. De vloer wordt regelmatig omgetoverd tot een enorm bouwwerk met spoorrails en stations voor de treinen.

spelen kinderkamer

(Lessenaar via Marktplaats)

Wat zijn jouw 5 ultieme musthaves voor de kinderkamer?

Dankjewel Mirjam voor het delen van jouw musthaves voor in de kinderkamer!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “5 musthaves in de kinderkamer”

  1. Hi Ilse,
    Wat een leuke kamer! Ik ben hard op zoek naar het boekenrekje op de eerste foto naast het bed. Waar kom die vandaan?

    Groetjes Katrien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven