6 tips waarmee jouw kamerplanten de winter wel overleven - InteriorTwin
kamerplanten

6 tips waarmee jouw kamerplanten de winter wel overleven

Vind jij het ook zo lastig om jouw kamerplanten in leven te houden tot het einde van de winter? Hier sneuvelen er elke winter wel een paar.

Om nou te zorgen dat het de volgende winter wel lukt verzamelde ik 6 tips om kamerplanten de winter te laten overleven.

6 tips waarmee jouw planten de winter wel overleven

1. Zorg voor voldoende daglicht

Dit is misschien wel meteen de moeilijkste tip om je planten in leven te houden. Want hoe zorg je nou voor voldoende daglicht op donkere dagen? Zelf heb ik een deel van mijn planten op de vensterbanken in de studeerkamer en badkamer gezet.

Dit zijn de lichtste ruimtes in huis en hier hebben de planten dus het meeste kans op voldoende licht. Als dat niet genoeg is dan zijn er ook speciale lampen te koop die je planten van voldoende daglicht in de winter voorzien.

2. Geef kamerplanten niet teveel water in de winter

Planten hebben minder water nodig in de winter. Kijk dus goed uit hoeveel water je aan je kamerplanten geeft. Bij teveel water heb je kans dat de wortels van je plant gaan rotten. En dat wil je natuurlijk niet, want als de wortels eenmaal gaan rotten dan overleeft je plant het zeker niet.

3. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis

In de winter is de luchtvochtigheid in huis lager dan in de zomer. Bij een te lage luchtvochtigheid krijgen de kamerplanten hier last van en hebben ze meer moeite om te overleven. Wist je dat er planten zijn die juist bijdragen aan een goede luchtvochtigheid in huis, zoals de hortensia?

4. Houdt de temperatuur in huis constant

Kamerplanten houden er niet van als de temperatuur in huis teveel schommelt. Zorg er dus zoveel mogelijk voor dat de temperatuur in huis constant blijft. Het mag best ‘s nachts een paar graden kouder zijn, maar voorkom te grote temperatuurverschillen.

5. Doe voorzichtig met plantenvoeding

In de winter hebben planten helemaal geen plantenvoeding nodig. De winter is namelijk een rustperiode voor de planten. In het voorjaar kan je weer wat plantenvoeding aan je kamerplanten geven.

6. Voorkom tocht

Kamerplanten houden er niet van om op de tocht te staan. Voorkom dit dan ook zoveel mogelijk.

En hebben je kamerplanten toch de winter niet overleeft? Bestel dan eenvoudig je nieuwe kamerplanten online, bijvoorbeeld bij Tuincentrum.nl. Ook kamerplanten kunnen het in de zomer lastig hebben, maar deze planten overleven sowieso de zomer.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven