Regelmatig zag ik hem al voorbij komen: de ananasplant, ook wel bekend als de anti snurk plant. Niet alleen super schattig om te zien, maar hij schijnt dus ook te helpen tegen snurken. Als het hooikoorts seizoen aanbreekt lig ik regelmatig wakker van een snurkende man, dus je snapt dat ik benieuwd ben of het ook echt werkt. Ik bestelde de ananasplant ‘Corona’ en ging de test aan.

Sowieso ben ik gek op planten in huis. Mijn favoriete plant is de bananenplant, die inmiddels gigantisch is, maar ik heb nog veel meer mooie planten in huis. Ook zonder groene vingers is het gelukkig mogelijk sommige planten in leven te houden. Gelukkig is de ananasplant niet de moeilijkste plant om in leven te houden, ik vertel je er graag meer over.

Vandaag mijn bevindingen en alles wat je moet weten over de anti snurk plant.

anti snurk plant ananasplant

De bijzondere eigenschap van de ananasplant

De ananasplant, oftewel de pineapple bromelia, bevat het enzym bromelaine, dit is een ontstekingsremmer. Daarnaast geeft de ananasplant ’s nachts zuurstof af, in plaats van overdag, zoals de meeste andere planten. Deze twee bijzondere eigenschappen schijnen te helpen tegen het snurken. Hierdoor staat deze kamerplant ook wel bekend als de anti snurk plant.

Verzorgingstips

– Zet de plant op een lichte standplaats buiten direct zonlicht. De slaapkamer is een ideale plek voor deze plant, aangezien hij ’s nachts zuurstof afgeeft.

– Geef de plant één keer per week water.

– Water het hart van de plant en de aarde.

– Deze plant heeft geen plantenvoeding nodig.

– De beste temperatuur voor de ananasplant is tussen de 16 en 24 C.

Het is normaal dat de vrucht, de ananas, na een tijdje verwelkt en afsterft. Rond die tijd komen er nieuwe stekjes tevoorschijn en zou je kunnen proberen de ananasplant zelf te kweken, maar dit is vrij ingewikkeld.

anti snurk plant

Anti snurk plant – werkt het echt?

Je snapt dat ik zelf ook wilde testen of de ananasplant ook echt tegen snurken helpt. Ik plaatste het plantje op het nachtkastje zo dicht mogelijk bij de plek waar mijn man slaapt. En ik moet zeggen, ik merk echt verschil! Sinds het anti snurk plantje in de slaapkamer staat word ik niet meer wakker van een snurkende man. Wel hoor ik hem af en toe nog diep ademen, maar dat is al een stuk minder vervelend dan het gesnurk. En ook een stuk makkelijker om weer bij in slaap te vallen.

Bij ons lijkt het dus wel te helpen tegen snurken. Van een vriendin begreep ik wel dat het bij haar niet hielp tegen een snurkende vriend, dus jammer genoeg lijkt het niet bij iedereen te werken.

Of de anti snurk plant nou wel of niet werkt, hij is in ieder geval erg leuk om te zien! Ook een ananasplant kopen? Ik bestelde hem hier.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinde ananasplant - anti snurkplant werkt het echt?

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement