Persoonlijk: werken als interieuradviseur op de Vtwonen&designbeurs - InteriorTwin
werken als interieuradviseur op de Vtwonen&designbeurs

Persoonlijk: werken als interieuradviseur op de Vtwonen&designbeurs

Afgelopen week stond ik vier dagen op de Vtwonen&designbeurs in de RAI Amsterdam om interieuradvies te geven. De Vtwonen&designbeurs is DE beurs op woongebied in Nederland. Ik ben dan ook enorm trots dat ik op deze beurs interieuradvies mocht geven. De afgelopen week kreeg ik heel veel berichtjes van jullie hoe het was om hier te staan, of je je zelf ook kan aanmelden om hier advies te geven en nog veel meer. Daarom leek het mij leuk om jullie hier meer over te vertellen.

35 adviezen in vier dagen tijd

Op de Vtwonen&designbeurs was ik, samen met collega interieuradviseurs, aanwezig om een 30 minuten interieuradvies te geven. Voor slechts 17,50 euro kon je namelijk een afspraak bij ons inplannen. Dit kon vooraf online, of aan de balie op de beurs. Op deze manier kunnen mensen op een laagdrempelige manier hun vragen stellen en ervaren wat de meerwaarde van een interieuradviseur is. In slechts 4 dagen tijd heb ik op deze manier 35 adviezen mogen geven!

Ontzettend leuk om te doen, want mensen gingen geïnspireerd en vol praktische tips en adviezen weer weg. Het was ontzettend leuk om te zien wat voor gevarieerde vragen er waren. Ook al ging zo’n 95 % van de vragen over de woonkamer, geen één vraag was hetzelfde.

Omdat een advies slechts 30 minuten duurde en daarna meteen weer de volgende klant aan mijn tafel stond was het soms heel snel schakelen. De dagen waren dan ook ontzettend intensief. Gelukkig kreeg ik heel veel enthousiaste reacties van de klanten en is het ontzettend leuk werk om te doen. Dankzij de adrenaline hiervan lukte het mij keer op keer weer om een passend advies voor mensen te bedenken. Het allergrootste compliment tijdens de beurs? Een klant was zo enthousiast over het advies dat haar vriendin, die samen met haar op de beurs was, spontaan besloot ook een afspraak bij mij te boeken!

Mijn ervaringen op de Vtwonen&designbeurs

Nu de beurs is afgelopen is het tijd om terug te kijken op de beurs. Vond ik het leuk? Zou ik het volgend jaar weer willen doen? Het antwoord daarop is volmondig JA. Natuurlijk zijn het super intensieve dagen. Zoals sommigen van jullie weten heb ik gezondheidsproblemen waardoor dit voor mij extra zwaar was. Maar er staat zoveel leuks tegenover dat dit het zeker waard is. De gesprekken met klanten zijn ontzettend leuk en inspirerend. In een half uur is het natuurlijk niet mogelijk om een totale inrichting te bedenken, daarom hebben een aantal klanten al aangegeven graag een vervolgafspraak te willen maken. Hierover zal ik binnenkort dan ook contact met ze opnemen.

Naast dat de gesprekken ontzettend leuk zijn is het ook gezellig en leerzaam om eens samen te werken met collega interieuradviseurs. Normaal gesproken werk ik alleen en op de beurs heb ik opeens 19 collega’s per dag. Tussen de gesprekken door is er tijd om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Ook interieuradvies geven op de Vtwonen&designbeurs?

Ik kreeg een aantal keer de vraag hoe je je kan aanmelden om interieuradvies te geven op de Vtwonen&designbeurs. Om hiervoor geselecteerd te worden moet je zijn aangesloten bij de BNS CRISP. Dit is de beroepsvereniging voor interieurstylisten. Voor de zomervakantie komt er een oproep welke leden interieuradvies willen geven op de Vtwonen&designbeurs. Je kan je dan hiervoor opgeven en je beschikbaarheid en portfolio doorgeven. Op basis hiervan wordt een selectie gemaakt welke interieuradviseurs op de beurs staan.

Ik heb in ieder geval een ontzettend leuke week gehad en zin om met een aantal van de klanten van afgelopen week verder te gaan!

Wil je meer weten over de Vtwonen&designbeurs? Bekijk dan ook eens deze interieurtrends en stijlhuizen op de Vtwonen&designbeurs. Naast de Vtwonen&designbeurs zijn er tegenwoordig nog meer leuke woonbeurzen, zoals de Huis & Woonbeurs.

En wil je meer weten over mijn werk als stylist en blogger? Lees dan meer over hoe mijn werkweek eruit ziet.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven