Ik heb weer een leuke DIY voor je klaarstaan. Misschien heb je hem al weleens in mijn woonkamer zien staan: ons wandpaneel met een extra grote poster erop. Het grappige is dat ik in steeds meer woonkamers een wandpaneel zie voorbij komen. Afgelopen week kreeg ons wandpaneel een update. Ik laat je graag het resultaat hiervan zien en geef je tips hoe ook jij een mooi wandpaneel kan toevoegen aan je interieur. Want een wandpaneel maak je namelijk heel makkelijk zelf.

Een wandpaneel als muurdecoratie

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een wandpaneel? Je kan toch ook gewoon een poster ophangen of een muur behangen voor een wow-effect? Natuurlijk kan dat, maar als jij ervan houdt om regelmatig dingen te veranderen in huis dan is een wandpaneel wel zo makkelijk. Zo blijven er geen gaatjes of andere schade op de muur achter. Ook kan je het wandpaneel regelmatig op een andere plek zetten en zo creëer je keer op keer weer een heel nieuwe look.

wandpaneel houten plaat

Een wandpaneel is namelijk niks anders dan een houten plaat, beplakt met een mooie poster of opvallend behang. Het wandpaneel kan je op maat laten zagen bij de bouwmarkt. Zelf hebben wij gekozen voor een afmeting van 150 x 100 cm. Of dat dachten wij, na het thuis nog een keer opgemeten te hebben bleek de plaat een paar centimeter langer… Een beetje onhandig, omdat posters hierdoor net iets te kort zijn, maar gelukkig is het niet onoverkomelijk.

Het leuke aan een wandpaneel is dat je deze aan twee kanten kan bekleden, zo is het nog makkelijker om af te wisselen met muurdecoratie.

Leuke ideeën voor op het wandpaneel

Zoals gezegd kan je het wandpaneel bekleden met een grote poster of met behang. Zo heb ik op 1 kant een poster van ViaMartine hangen. Al een tijdje had ik het idee om ook de andere kant te bekleden zodat ik kan afwisselen. In eerste instantie dacht ik eraan om hier een behang op te plakken, bijvoorbeeld een eijffinger behang met een leuke print. Maar begin dit jaar kwam ik op de beurs ShowUp de mooie prints van Mette Handberg tegen en ik werd direct verliefd. Daarom heb ik uiteindelijk voor 1 van haar prints gekozen.

wandpaneel met poster

Meestal zullen de standaard afmetingen posters afwijken van de afmetingen van een groot wandpaneel. In beide gevallen heb ik contact opgenomen met de ontwerper of er een poster in deze afmetingen kan worden afgedrukt. Gelukkig kon dit zowel bij ViaMartine als bij Mette Handberg.

Het bevestigen van de posters is super simpel. Hiervoor gebruik ik namelijk dubbelzijdig fototape. Geen ingewikkeld gedoe met lijm of schroeven, gewoon de randen en in het midden van de plaat beplakken met fototape en voorzichtig de poster of het behang uitrollen en that’s it.

Ga jij ook aan de slag met een wandpaneel als muurdecoratie?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

een wandpaneel als muurdecoratie inspiratie muurdecoratie

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement