Een oude werkbank in huis? DIY voor minder dan 200 euro
goedkope werkbank look a like oude sidetable om zelf op te knappen

Een oude werkbank in huis? DIY voor minder dan 200 euro

Al jaren wilde ik een oude werkbank als decoratie voor in huis. Maar die prijzen: vanaf 400 euro en dan is het nog ‘goedkoop’. Zo graag wilde ik het nou ook weer niet, dit kon wel even wachten. Maar ik heb nu de oplossing gevonden die een stuk goedkoper is en het goede nieuws is: dit is ook voor jou mogelijk!

In deze blog laat ik het graag aan je zien, zodat je ook zelf aan de slag kan.

Een nieuwe werkbank authentiek opknappen

Natuurlijk is een oude werkbank heel tof, maar ik vind het het geld echt niet waard. Gelukkig is een nieuwe werkbank een stuk goedkoper en door deze zelf op te knappen kan je deze een authentieke look geven. Dit scheelt je zo honderden euro’s, ideaal toch?

Ik kocht zelfs deze werkbank van Westfalia, maar ik zie dat deze (tijdelijk?) niet op voorraad is. Maar er zijn genoeg leuke werkbanken die dezelfde look hebben en relatief goedkoop verkrijgbaar zijn. Het voordeel is dat je zo altijd een werkbank kan vinden die bij je past, bijvoorbeeld een smalle als sidetable voor in de hal of een grote werkbank als keukeneiland in huis.

Zo’n nieuwe werkbank heeft nog wel een beetje DIY nodig om een authentieke look te krijgen en op een oude werkbank te lijken. Maar met een kleiner budget vind ik dit echt een prima oplossing.

Er zijn 2 manieren om de werkbank een oude uitstraling te geven, de makkelijke en moeilijke manier.

De moeilijke manier is wel de meest authentieke manier. Zo kan je bijvoorbeeld met azijn en staalwol aan de slag, maar er zijn nog meer manieren om hout een authentieke look te geven.

Zelf koos ik voor de makkelijke manier: ik heb de werkbank goed opgeschuurd en een aantal keren in een (donkere) beits gezet. De beits viel uiteindelijk lichter uit dan ik had gehoopt, maar toch heeft hij op deze manier al een oude look gekregen.

Ik ga de werkbank ook daadwerkelijk regelmatig als werkbank gebruiken om spullen te verven, te zagen en meer. Ik verwacht dus dat de werkbank in de loop der tijd nog meer een oude look zal gaan krijgen.

Een oude werkbank inrichten

Wil jij de werkbank puur ter decoratie gebruiken? Bijvoorbeeld als plantentafel in de woonkamer, als tvmeubel of als sidetable staat deze leuk in je interieur.

Er zijn genoeg ideeën hoe je een oude werkbank een plek in huis kan geven. Natuurlijk is het leuk om wat oude en authentieke decoratie en accessoires te gebruiken voor de styling, maar eigenlijk kan en mag alles.

Je zou de sidetable zelfs in de badkamer kunnen gebruiken als wastafel door er een aantal waskommen op te bevestigen.

Zelf heb ik de werktafel een plek gegeven in onze sportkamer / opberghok. Zoals ik al zei wil ik de werktafel ook echt al werktafel gaan gebruiken en is dit de meest logische plek.

Als stylist kan ik het alleen niet laten om de werktafel toch wat te stylen. Het draadrek hing eerst in de studeerkamer, maar nu er iets anders hangt vond ik dit een mooie nieuwe plek ervoor.

In de plantenbak stond eerst onze grote bananenplant, maar sinds deze is omgevallen groeit er enkel nog een stekje. Waarschijnlijk gaat de plantenpot binnenkort richting onze tuin, aangezien deze ook geschikt is voor buiten.

Ik heb eindelijk mijn ‘oude’ werkbank en een plekje om te klussen, zodat mijn man niet meer gek wordt van alle rommel in huis. Wat vinden jullie van dit low budget alternatief van een dure werkbank?

Liefs,

Ilse

oude werkbank opknappen goedkoop

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven