Tropische planten voor in de tuin (inspiratie voor een exotische tuin)
tropische planten in de tuin

Tropische planten voor in de tuin

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik gek ben op mooie planten in de tuin. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Recent ontving ik weer een aantal nieuwe planten voor in de tuin die ik graag laat zien. Ook geef ik je graag een kijkje in onze tuin vol met planten.

Met een voorliefde voor tropische planten is het niet zo gek dat ook de nieuwe planten weer een tropisch tintje hebben. Ik bestelde de planten bij Bakker.com. Ik heb hier al vaker planten besteld en het voordeel is dat je deze gewoon online kunt bestellen, zonder naar een tuincentrum te hoeven.

Een groot pluspunt van Bakker.com vind ik dat het assortiment erg uitgebreid is. De keuze voor planten in de tuin is gigantisch en daarnaast is er een groot aanbod in kamerplanten en kunstplanten. Zo bestelde ik al eerder dit kunstplantje voor op het tv-meubel.

Update 25/05/2022: Bakker.com is failliet verklaard.

Mijn nieuwe planten van Bakker.com

Ik zei het al, met mijn voorliefde voor tropische planten is het geen grote verrassing wat mijn keuze is.

citroenboompje en cyca revoluta

Ik heb eindelijk een citroenboompje in de tuin, deze wilde ik al zo lang. Met voldoende zorg en liefde staat deze er over een tijdje net zo mooi bij als ons sinaasappelboompje en olijfboom. Wij kiezen er meestal voor om jonge boompjes te kopen, omdat deze een stuk goedkoper zijn.

Met een beetje geduld zie je deze boompjes uitgroeien tot prachtige mediterrane planten en heb je er jaren plezier van.

En om in tropische sferen te blijven koos ik voor een Cycas revoluta, een kleine palm. Deze plant doet het ook goed als kamerplant, maar kan prima buitenstaan in de ochtend- of avondzon.

Voor de middagzon is deze plant minder geschikt, maar daar kwam ik zelf pas na een aantal weken achter. Oeps! Daarom staat de plant inmiddels op een ander plekje, waar hij het wel prima naar zijn zin heeft.

Ook bestelde ik een kleine Laurier, deze staat heel gezellig in een terracotta pot op tafel.

Rhododendron cunningham white

Voor onze border koos ik voor een Rhododendron Cunningham. In het voorjaar hebben we al onze Hosta’s verwijderd, omdat deze niet wintergroen zijn en niet bestand zijn tegen de vele slakken. Daardoor hebben we nu veel kale plekken in onze border.

Deze Rhododendron is een mooie opvulling en kan straks wel 1,5 meter breed worden met mooie witte bloemen.

De Rhododendron Cunningham White bloeit in april en mei. De rest van het jaar kan hij nu mooi groeien, zodat we er volgend jaar volop van kunnen genieten. Als je goed kijkt zie je dat er al allemaal nieuwe blaadjes aan komen, dus ik verwacht dat het niet lang duurt tot deze flink groter wordt. Ik kan niet wachten op allemaal mooie witte bloemen!

Deze planten van Bakker.com zijn een mooie aanvulling op alle tropische planten in onze tuin en ik ben er dan ook super blij mee!

Planten in onze tuin en border

Naast de Rhododendron heb ik nog veel meer planten in onze tuin staan. Ik hou van afwisseling, zowel in soort als in kleur. Ook bloeit de ene plant al in maart, de ander pas in juni en sommigen pas in augustus / september. Dit zorgt ervoor dat er altijd iets de aandacht trekt in de tuin.

planten in de border

Vooral in de border let ik erop om verschillende planten in bloeitijd, kleur en hoogte te kiezen, zodat er altijd iets te kijken is.

Onze border is nog niet af, maar elk jaar komt er meer bij en is de border iets meer naar onze zin. Dit zijn een aantal van mijn favoriete planten in de border:

  • Maagdenpalm
  • Naaldvaren
  • Clematis
  • Prachtkaars

Ik ben nog volop aan het experimenteren welke planten mooi in onze border staan. Ook zou ik graag nog wat tegels uit de tuin willen halen voor nog meer groen in de tuin, maar daarvoor ik nog eerst mijn man overtuigen. En een boom in de tuin vind ik ook een heel mooi idee.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Tropische planten voor in de tuin”

  1. Hahaha op de tropische planten na had dit mijn verhaal kunnen zijn. Wij hebben vooral bloeiers in de potten. Maar veel dezelfde planten in onze border en met dezelfde reden verdeeld. En ook ik moet mijn man nog overtuigen om weer wat van onze dure tegels uit de grond te trekken. Ben benieuwd of het ons lukt😆

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven