Wasdrogerballen zijn een duurzame manier om je was lekker zacht uit de wasdroger te krijgen. Ik gebruik deze hack al jaren, de hoogte tijd dus om jullie hier meer over te vertellen.

Bij de Dille & Kamille snuffel ik graag rond en een aantal jaar geleden zag ik daar deze wasdrogerballen liggen. Ik besloot ze te proberen en sindsdien wil ik niet meer anders.

Graag deel ik mijn ervaringen met de wasdrogerballen in een review en laat ik je een aantal verschillende opties van drogerballen zien.

Hoe werken wasdrogerballen?

Wasdrogerballen hebben een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel voor ons is dat je geen wasverzachter meer nodig hebt.

We hoeven dus geen grote plastic flacons met wasverzachter meer te kopen en bij de was te gooien. Geen onnodige chemicaliën meer bij de was, deze bollen van lamswol hebben hetzelfde effect.

3 wasdrogerballen in de droger per droogbeurt is voldoende voor een zachte was. Deze ballen gaan tot wel 1000 wasbeurten mee, dus je kan er jaren mee doen. Hierdoor zijn ze uiteindelijk ook veel goedkoper dan wasverzachter.

Daarnaast is de was minder statisch en komt deze minder gekreukt uit de was.

Er wordt ook wel gezegd dat de wasdrogerballen zorgen voor een kortere droogtijd omdat ze helpen de warme lucht op een efficiëntere manier te verspreiden en dat je hiermee dus elektriciteit zou besparen. Dit heb ik zelf echter nooit getest, dus ik weet niet of dit klopt.

Voor mij is het feit dat ik bespaar op plastic en chemicaliën meer dan voldoende om nooit meer te willen overstappen naar wasverzachter. Ze werken dus echt als duurzaam alternatief voor wasverzachter. Of ze ook tijd en daarmee elektriciteit besparen daar ben ik erg benieuwd naar, dus mocht je dit toevallig hebben uitgetest laat het dan vooral weten!

-tekst gaat verder onder foto-

wasdroogbollen getest werkt het

Grappig feitje: de wasdrogerballen zijn ook leuk speelgoed voor huisdieren. Onze hond Jackie probeert altijd één van deze ballen te grijpen en gaat er dan meteen mee vandoor.

Waar koop je wasdrogerballen?

Wasdrogerballen zijn in diverse winkels te koop. Er zijn ook plastic wasdrogerballen te koop, maar als je toch voor duurzaam kiest kan je deze natuurlijk beter laten liggen.

-tekst gaat verder onder foto-

Zelf gebruiken wij de wasdrogerbollen van Dille & Kamille. Deze zijn goedkoop en aan één set heb je voldoende. Maar er zijn meer plekken waar je wasdrogerbollen kan kopen, ik heb er een aantal voor je op een rij gezet:

Ik ben gek op dit soort hacks om tijd en geld in het huishouden te besparen, eerder zette ik al mijn 7 favoriete huishoudhacks op een rij. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar duurzame alternatieven om producten uit mijn routine te kunnen schrappen, zoals deze 10 producten die ik niet meer koop.

En ook het regelmatig schoon maken van je wasdroger en wasmachine is belangrijk, om de was zo schoon en fris mogelijk te houden.

Gebruik jij al wasdroogballen en wat is jouw ervaring hiermee? Zeker in een kleine wasruimte waar niet veel plek is voor het drogen van de was vind ik ze ideaal. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs,

Ilse

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement