Wasdrogerballen: met deze hack heb je geen wasverzachter meer nodig

Wasdrogerballen: met deze hack heb je geen wasverzachter meer nodig

Wasdrogerballen zijn een duurzame manier om je was lekker zacht uit de wasdroger te krijgen. Ik gebruik deze hack al jaren, de hoogte tijd dus om jullie hier meer over te vertellen.

Bij de Dille & Kamille snuffel ik graag rond en een aantal jaar geleden zag ik daar deze wasdrogerballen liggen. Ik besloot ze te proberen en sindsdien wil ik niet meer anders.

Graag deel ik mijn ervaringen met de wasdrogerballen in een review en laat ik je een aantal verschillende opties van drogerballen zien.

Hoe werken wasdrogerballen?

Wasdrogerballen hebben een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel voor ons is dat je geen wasverzachter meer nodig hebt.

3 wasdrogerballen in de droger per droogbeurt is voldoende voor een zachte was. Deze ballen gaan tot wel 1000 wasbeurten mee, dus je kan er jaren mee doen. Hierdoor zijn ze uiteindelijk ook veel goedkoper dan wasverzachter.

Daarnaast is de was minder statisch en komt deze minder gekreukt uit de was.

Er wordt ook wel gezegd dat de wasdrogerballen zorgen voor een kortere droogtijd omdat ze helpen de warme lucht op een efficiëntere manier te verspreiden en dat je hiermee dus elektriciteit zou besparen. Dit heb ik zelf echter nooit getest, dus ik weet niet of dit klopt.

Voor mij is het feit dat ik bespaar op plastic en chemicaliën meer dan voldoende om nooit meer te willen overstappen naar wasverzachter. Ze werken dus echt als duurzaam alternatief voor wasverzachter. Of ze ook tijd en daarmee elektriciteit besparen daar ben ik erg benieuwd naar, dus mocht je dit toevallig hebben uitgetest laat het dan vooral weten!

-tekst gaat verder onder foto-

wasdroogbollen getest werkt het

Grappig feitje: de wasdrogerballen zijn ook leuk speelgoed voor huisdieren. Onze hond Jackie probeert altijd één van deze ballen te grijpen en gaat er dan meteen mee vandoor.

Waar koop je wasdrogerballen?

Wasdrogerballen zijn in diverse winkels te koop. Er zijn ook plastic wasdrogerballen te koop, maar als je toch voor duurzaam kiest kan je deze natuurlijk beter laten liggen.

-tekst gaat verder onder foto-

Zelf gebruiken wij de wasdrogerbollen van Dille & Kamille. Deze zijn goedkoop en aan één set heb je voldoende. Maar er zijn meer plekken waar je wasdrogerbollen kan kopen, ik heb er een aantal voor je op een rij gezet:

Ik ben gek op dit soort hacks om tijd en geld in het huishouden te besparen, eerder zette ik al mijn 7 favoriete huishoudhacks op een rij. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar duurzame alternatieven om producten uit mijn routine te kunnen schrappen, zoals deze 10 producten die ik niet meer koop.

En ook het regelmatig schoon maken van je wasdroger en wasmachine is belangrijk, om de was zo schoon en fris mogelijk te houden.

Gebruik jij al wasdroogballen en wat is jouw ervaring hiermee? Zeker in een kleine wasruimte waar niet veel plek is voor het drogen van de was vind ik ze ideaal. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

12 gedachten over “Wasdrogerballen: met deze hack heb je geen wasverzachter meer nodig”

 1. Wasverzachter wordt afgeraden als je de droger gebruikt dus deze bollen als vervanger van wasverzachter lijkt mij overbodig.

  1. Hoi Claudia, ik snapte je reactie eerlijk gezegd in eerste instantie niet dus ik heb net even Gegoogled. Ik lees nu dat wasverzachter schadelijk kan zijn voor je droger. Nooit geweten en als je bedenkt dat ik deze tip al vele malen op Instagram en Facebook met duizenden mensen heb gedeeld en hier nooit iemand op heeft gereageerd, weten heel veel mensen überhaupt niet dat wasverzachter niet goed is voor je droger. Een extra reden dus om hier mee te stoppen, dankjewel. Dat wasdrogerbollen dan maar meteen overbodig zijn ben ik niet met je eens. Ik vind dat zonder wasverzachter en zonder wasdrogerbollen de was juist stug, statisch en gekreukt uit de droger komt. Dus voor de mensen die deze ervaring ook hebben en nog wasverzachter gebruiken, zijn deze wasdrogerballen een goed alternatief. Fijn dat jij deze ervaring niet hebt.

   1. Hoi Ilse,

    Ik heb deze ervaring niet dat de was statisch en gekreukt uit de droger komt, maar ik gebruik deze dan ook alleen maar voor handdoeken. Aangezien ik de wasverzachter niet gewend bent, weet ik misschien niet beter 😉

 2. Severine Boelaert

  Ik gebruik al jaren de wasdrogerballen. Ik vind ze fantastisch. En om toch een beetje een geurtje te hebben, heb ik één bal ‘opgeofferd’. Ik doe er elke keer een paar druppels etherische olie op en laat die meedraaien. Die olie geeft een plek op de bal, daarom ‘opgeofferd’.

 3. Severine Boelaert

  Super tof hé dat we elkaar kunnen helpen om duurzamer, maar toch lekker geurende door het leven te gaan. PS de deo al geprobeerd? Niks, Love the planet?

 4. Ik ben heel tevreden over mijn waswolballen,maar nu merk ik dat mijn ballen sterk gekrompen zijn en de zachtheid verdwenen is van de bal. Ze zijn echt superhard geworden. Hoe zou ik dit best oplossen?

  1. Wat vervelend om te horen! Zelf heb ik die ervaring niet. Van welk merk heb je de wasdrogerballen en hoe lang heb je deze al? Het is namelijk wel zo dat de wasdrogerballen na een tijd (uit mijn hoofd 1000 wasbeurten) hun werking verliezen. Misschien heeft anders één van de lezers nog een tip?

 5. Hoera voor dit artikel. Ik gebruik ze ook ter vervanging van wasverzachter (ik wist niet dat wasverzachter slecht is voor je droger trouwens, nog een extra reden). Echter, je tipt Dille en Kamille voor de drogerballen. Helaas worden deze gemaakt in Nepal van wol uit Nieuw-Zeeland. Vervolgens hierheen gebracht. Niet echt milieuvriendelijk dus…. en dan doe je het argument om ze te gebruiken eigenlijk teniet.
  Ik maak ze van lokale wol (uit ons dorp). Misschien een beter alternatief?

  1. Dankjewel voor je reactie! Ik ben nog steeds heel blij met de wasdrogerballen van Dille en Kamille en denk dat dit nog steeds een duurzamere keuze is dan jarenlang plastic flessen wasverzachter gebruiken 🙂 Dille en Kamille is een fijn startpunt voor mensen die net als mij kleine stapjes in een duurzamer leven willen zetten. Goed om te horen dat jij een alternatief verkoopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven