4 ideeën voor tegels in huis (voorbeelden en tips)
zelf tegels zetten

4 ideeën voor tegels in huis (voorbeelden en tips)

Ben jij op zoek naar ideeën voor tegels in huis? Bijvoorbeeld voor een originele tegelvloer of net even iets anders dan anders in de badkamer? Laat je dan inspireren met deze tips en voorbeelden.

Tegels zijn erg praktisch voor in huis. Ze zijn makkelijk in onderhoud, kras- en stootbestendig en duurzaam. Niet zo gek dat je bij ons in huis dus heel veel tegels vindt. Ik deel graag de leukste inspiratie met jullie.

Tegels met patroon

tegelvloer patroon

Wil je net even iets anders dan anders? Kies dan voor tegels met patroon, bijvoorbeeld in de hal. Zelf hebben wij voor deze tegelvloer gekozen in de hal en wc en deze vloer verveelt geen moment. Wij hebben gekozen voor een moderne print in grijstinten, maar je kan bijvoorbeeld ook voor traditionele tegels zoals Marokkaanse of Portugese tegels in een mooie kleur kiezen.

En kies je voor tegels met één patroon of voor tegels met steeds weer een verschillend patroon? Zeker in een ruimte als een hal, toilet of badkamer is het echt niet erg als je voor een iets drukkere tegel kiest. Je brengt in deze ruimtes niet heel veel tijd door, waardoor een druk patroon best kan. Als je een beetje handig bent dan kan je zelf tegels leggen, maar je kan deze klus ook uitbesteden aan een professional.

Verschillende tegels in de badkamer

badkamer trends 2020

Tegels in de badkamer of een andere natte ruimte zijn een heel praktische oplossing. De tegels zijn makkelijk schoon te maken en kunnen goed tegen vocht. Veel mensen kiezen voor één en dezelfde tegel in de badkamer, maar je kan het net even wat spannender maken door voor twee verschillende tegels te kiezen.

Zelf hebben wij voor het bad en de vloer in de inloopdouche voor mozaiektegels gekozen als contrast met de grijze tegels in de badkamer. Dit kijkt net even wat speelser en geeft heel veel sfeer aan de badkamer.

Met de badkamertrends van nu zou je bijvoorbeeld voor een hexagontegel of marmerlook tegel als contrast met de rest van de badkamer kunnen kiezen. Dit combineert prachtig en geeft je badkamer net even een sjiekere uitstraling.

Tegels in de woonkamer

grijze vloertegel

Het is misschien geen standaard keuze, maar wat zijn wij blij met de tegelvloer in de woonkamer. Na bijna 5 jaar is er nog geen krasje of beschadiging te zien en de vloer is heel makkelijk schoon te maken.

Ook in de woonkamer hebben we voor net even anders gekozen door op strategische plekken voor een tegel met patroon te kiezen. Ik hou van dit soort grappige accenten en door het geringe kleurverschil in de tegel is het niet te druk voor een ruimte als de woonkamer.

Een tegelvloer in de woonkamer hoeft echt niet kil te zijn. Door de vloer te combineren met een zacht vloerkleed, velvet stoel of kleurrijke muur creëer je een prachtige combinatie.

Tegels in de keuken

tegels keuken

In de keuken hebben wij voor de spatrand gekozen voor witte tegels. Met de zwarte keuken en roze muur ontstaat er hierdoor een heel mooi contrast. Je kunt trouwens ook voor een andere optie kiezen als achterwand in de keuken, dit zijn 5 verschillende ideeën.

De ontbijtbar heb ik zelf betegeld met Spaanse tegeltjes en zorgt voor wat extra pit. Door voor een zelfde kleur in tegels als de achterwand te kiezen wordt het niet te druk, maar de vierkante vorm van deze tegels zorgen wel voor een mooi contrast met de rest van de ruimte.

Met deze voorbeelden heb je hopelijk weer nieuwe leuke ideeën voor tegels in huis.

Naast een standaard keuze als tegels in de badkamer of keuken kan je tegels op nog veel meer plekken in huis toepassen. Tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen en daardoor nooit saai. Daarnaast zijn tegels een perfecte combinatie met vloerverwarming. En door tegels te combineren met warme materialen en kleuren hoeven tegels in een ruimte echt niet kil aan te doen, maar ontstaat er een sfeervol geheel.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven