Alles over lontwol: diy ideeën, deken breien, merino lontwol kopen en meer
armbreien met lontwol

Alles over lontwol: diy ideeën, deken breien, merino lontwol kopen en meer

Lontwol is één van mijn favorieten om leuke dingen mee te maken. De hoogste tijd dus voor een artikel met leuke projecten die je met lontwol kan maken, plekken waar je lontwol kan kopen en meer.

Lontwol kopen

Lontwol kan je op diverse plekken online kopen. Merino wol komt van van het merinos schaap uit Nieuw Zeeland en is extra zacht. Merino wol wordt ook voor lontwol gebruikt. Lontwol is eigenlijk een halfproduct. De wol is al wel gewassen en eventueel gekleurd en kan daarna direct worden toegepast. Het wol is extra dik, flexibel en sterk. Zo kan je lontwol ook in dunnere repen scheuren om kleinere projecten mee te maken.

Dit speciale wol is niet goedkoop, maar wel een prachtig product om in woonaccessoires je interieur te verwerken. Je kunt woonaccessoires van lontwol zelf maken of kant en klaar kopen.

Je kunt XXL lontwol van 100 % Merino in naturel en kleur online kopen o.a. via de volgende winkels:

Lontwol deken of accessoires kopen

Ben je niet zo creatief en koop je het liefst een lontwol deken of accessoire kant en klaar? Ik heb een aantal leuke lontwol woonaccessoires op een rij gezet welke je online kunt bestellen.

Lontwol DIY ideeën

Zelf vind ik het het leukst om zelf iets met lontwol te maken. De afgelopen jaren heb ik al veel verschillende projecten zelf gemaakt en ik deel graag een overzicht.

Lontwol kan je gebruiken om mee te breien, haken en weven. Omdat lontwol heel grof is heb je hier wel andere naalden voor nodig. Je kunt bijvoorbeeld breinaalden van pvc maken om een lontwol deken mee te breien. Ook kan je armbreien, je houdt het werk dan op je armen. Dit werkt prima voor een groot project met lontwol.

5 ideeën om te maken met lontwol

Woondeken

Als je net start met lontwol breien dan is een woondeken erg leuk om mee te beginnen. Het was voor mij één van de eerste projecten waarmee ik begon. Bij enjoythegoodlife vind je uitleg en een patroon hoe je dit zelf een woondeken van lontwol breit.

Kussen van lontwol

Hou je restjes lontwol over? Dan heb je waarschijnlijk net genoeg over om zelf een kussen van lontwol te haken. Heel simpel om te doen met deze uitleg.

Vloerkleed van merino wol

Het vloerkleed van lontwol vind ik één van de leukste projecten die ik met lontwol heb gemaakt. Ik maakte met grijze lontwol deze simpele DIY en dit is heerlijk zacht aan de voeten. Hij heeft bij mij dan ook een tijdje naast het bed gelegen.

Grote muurhanger

Ook super leuk om te maken is een muurhanger van lontwol. Deze muurhanger heb ik gemaakt d.m.v. weven met verschillende kleuren restjes. Heel makkelijk om te maken als je de basistechnieken van weven kent.

Muurhanger met restjes lontwol

Zelfs met de allerkleinste restjes lontwol kan je iets leuks maken. Deze simpele muurhanger maak je binnen een half uur met wat kleine restjes lontwol.

Wat is jouw favoriete project om te maken met lontwol?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven