Review wasparfum: waarom wasparfum bij de was gebruiken?
wasparfum testen review geuren

Review wasparfum: waarom wasparfum bij de was gebruiken?

De laatste tijd hoor ik steeds vaker over wasparfum als toevoeging bij de was. Ik was hier nieuwsgierig naar, dus besloot om zelf een proefpakket wasparfum uit te proberen.

Ik zag zelf dat dit proefpakket van Il Buvato di Adele veel positieve beoordelingen krijgt en besloot deze te kopen.

Graag deel ik mijn ervaringen met wasparfum in deze review. ook deel ik een overzicht met de best geteste wasparfums van 2023.

Waarom wasparfum bij de was?

Jaren geleden ben ik gestopt met het gebruik was wasverzachter bij de was. Wasverzachter laat namelijk een vettig laagje op je kleding achter. Dat is niet alleen slecht voor je huid, wat voor irritatie kan zorgen, maar ook de wasmachine slijt sneller door de vettige laag.

Daarnaast herkent de droger door deze vettige laag op kleding niet goed wanneer de was echt droog is en ontstaat ook in de droger een vettige laag. Om de was uit de droger wel zacht aan te laten voelen gebruik ik daarom deze wasdrogerbollen, een duurzaam en goed alternatief.

Maar goed, de was ruikt al jaren neutraal doordat we geen wasverzachter meer gebruiken. Wasparfum schijnt een goed alternatief voor wasverzachter te zijn en omdat het ook nog eens veel geconcentreerder is, is de geur van wasparfum een stuk sterker en blijft het langer hangen t.o.v. wasverzachter.

Mijn ervaringen met wasparfum bij de was

Ik bestelde een proefpakket om 10 verschillende geuren wasparfum te testen. Er zijn verschillende merken waar je een proefpakket wasparfum kunt bestellen. Omdat geur heel persoonlijk is, is het prettig om met een proefpakket te starten. Zo kan je zelf ervaren welke geur wasparfum het beste is.

Wasparfum is heel makkelijk aan de was toe te voegen, je gooit namelijk een aantal druppels in het wasverzachterbakje van de wasmachine.

Ik hou zelf een iets lagere dosering aan dan op de verpakking staat. In mijn ervaring is dit meer dan voldoende en zo doe je langer met het wasparfum.

Ik heb alle geuren uit het proefpakket getest en ik ben erg positief over wasparfum. Als de was klaar is en je de wasmachine opent dan komt je al een heerlijke geur tegemoet.

Kleding laat ik drogen aan het wandwasrek op zolder (ideaal in een kleine wasruimte!) en dankzij het wasparfum geurt nu heel het trappengat heerlijk wanneer er was hangt te drogen. Ook heb ik al beddengoed, handdoeken en ondergoed gewassen met wasparfum. Ook nadat dit in de droger is geweest zit er nog steeds een heerlijk geur aan de was.

Sterker nog, na nachten slapen onder het beddengoed ruik je de geur nog steeds.

Ik vind het heerlijk dat er een licht geur aan de kleding, handdoeken en het beddengoed zit. De geur is niet te sterk, maar net lekker genoeg om er echt van te kunnen genieten.

Inmiddels gebruik ik al ruim een jaar wasparfum bij de was en ik wil niet meer zonder.

Van de 10 geuren wasparfums heb ik een aantal favorieten, de geur Argan is mijn absolute favoriet. Subtiel en warm, zowel de kleding als het huis gaat er erg lekker van ruiken.

Niet elke geur wasparfum vond ik even lekker. Zo vond ik de wasparfum schone druppels erg vies, een nadeel van een minder lekker geur is dat vervolgens heel het huis stonk. Geur is natuurlijk heel persoonlijk, dus het is slim om te kijken welke geur jou het meest aanspreekt.

De best geteste wasparfums van 2023

Er zijn anno 2023 veel verschillende merken die wasparfum verkopen. Omdat ik al een tijdje wasparfum gebruik heb ik inmiddels verschillende merken uitgeprobeerd en ik merk dat de geur niet bij elk merk even sterk is. Vooral bij goedkope wasparfum is het zo dat deze vaak (maar niet altijd) minder geconcentreerd is en minder ruikt.

Op basis van mijn eigen ervaringen en met behulp van jullie feedback zijn dit de best geteste wasparfums van 2023:

Is wasparfum nodig bij de was?

Mijn ervaring met het testen van wasparfum is erg goed. De was en het huis ruiken lekker en het is een mooie toevoeging aan de was. Tegelijkertijd besef ik ook dat wasparfum niet echt nodig is bij de was.

Het is een mooie extra toevoeging, een luxe, maar geen must voor een schone was. Toch is de geur zo lekker dat ik een grootverpakking van mijn favoriete wasparfum Argan heb besteld.

Het geluksmomentje als je de wasmachine opent en de heerlijke geur je tegemoet komt is het meer dan waard. Dat de geur daarna door heel het huis hangt en dat je kleding dagen later nog steeds zo lekker ruikt, ik kan er enorm van genieten.

wasparfum ervaringen

Als je last hebt van een stinkende was en alle andere oplossingen al geprobeerd hebt dan kan wasparfum ook een goede oplossing zijn om je was weer lekker te laten ruiken.

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete geur uit het proefpakket met verschillende geuren wasparfums!

Gebruik jij wasparfum bij de was? En wat is jouw ervaring hiermee?

Liefs, Ilse

beste wasparfums

Ook verkrijgbaar in lavendel, citroenverbena en perzik

Ilse's favoriet

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Review wasparfum: waarom wasparfum bij de was gebruiken?”

  1. Je hebt mij zeker overgehaald om t te gaan proberen. Alleen hoop ik dat ik t vlgd maand ook nog via jou kan bestellen zodat jij daar ook je deel van krijgt. Deze maand is nml al ff duur genoeg 🙈.
    Liefs, Simoon

    1. Haha ik ben benieuwd wat jij ervan vind! En inderdaad december is duur genoeg, geen haast 🙂 Als je via mijn website op de wasparfum naar bol.com klikt op het moment dat je wilt bestellen, krijg ik een stukje commissie over jouw verkoop. Heel lief dat je daar rekening mee wilt houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven