Een multifunctionele logeerkamer inrichten: 5 tips
multifunctionele logeerkamer ideeën

Een multifunctionele logeerkamer inrichten: 5 tips

Een logeerkamer in huis is, zeker als je regelmatig logees hebt, wel zo handig. Maar niet iedereen heeft de ruimte om één kamer in huis op te offeren als logeerkamer. Met een beetje creatief denken is er gelukkig vaak meer mogelijk dan je denkt.

Zo logeerde ik vroeger af en toe samen met mijn broer bij mijn oma in haar kleine appartement. Veel ruimte was er niet, maar dankzij een slaapbank was er toch altijd voldoende ruimte voor ons om te blijven slapen.

Wil je meer tips voor het inrichten van een multifunctionele logeerkamer? Dit zijn mijn tips.

Volop keuze in afmetingen voor het bed

Als je zo nu en dan logees hebt is een breed tweepersoonsbed echt geen noodzaak, zeker als je maar beperkt de ruimte hebt. Eerder noemde ik al het voorbeeld van een slaapbank waarmee je ruimte kunt besparen.

Maar afhankelijk van het aantal logees heb je ook voldoende aan een eenpersoonsbed of twijfelaar in een kleine kamer. Of schuif net als wij hebben gedaan een tweepersoonsbed aan de zijkant tegen een muur.

Voor dagelijks gebruik is dit minder handig, maar als logeerbed kan dit prima en hiermee bespaar je ruimte.

Sowieso is het voor een logeerbed niet nodig om een duur nieuw bed te kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats naar logeerbedden. Ook als je een nieuw bed of boxspring koopt kan je oude bed prima nog wat jaren mee in de logeerkamer.

Benut ruimte onder het bed

Onder het logeerbed is volop opbergruimte voor spullen die je minder vaak gebruikt. Bijvoorbeeld voor de tuinkussens, kerstspullen of reserve dekbedovertrekken.

Er zijn handige opbergdozen die precies onder het bed passen en zo benut je de ruimte onder het bed volop. Ook in een kleine slaapkamer is het handig de ruimte onder het bed goed te benutten om ruimte te besparen.

Maak andere meubels in de ruimte op maat

Om de logeerkamer voor meer te gebruiken dan alleen voor logees is het handig om de ruimte optimaal te gebruiken door meubels op maat te maken.

Kies bijvoorbeeld voor een bureau op maat of een op maat gemaakte kastenwand. Je kunt op deze manier soms veel meer spullen kwijt dan als je voor standaard afmetingen kiest.

Zo hebben wij in de logeerkamer een kastenwand over de volledige breedte van de ruimte waar we heel veel spullen in kunnen opslaan en is de werkplek een op maat gemaakte IKEA hack.

aliexpress-posters-mooie-goedkope-canvas

Zorg voor sfeer

De logeerkamer hoeft echt geen sfeerloze en ongezellige ruimte te zijn. Zeker als je de ruimte multifunctioneel gebruikt, bijvoorbeeld als werkruimte, dan is het wel zo leuk de ruimte gezellig aan te kleden.

Zelf gebruik ik vooral decoratie waar ik eigenlijk op ben uitgekeken in de logeerkamer. Zo krijgt de decoratie een tweede leven en ben ik geen extra geld kwijt voor het gezellig inrichten van de logeerkamer.

Decoratie waar ik op ben uitgekeken in de woonkamer staat namelijk vaak verrassend leuk in de logeerkamer.

Sowieso is het mooier om het bed mooi op te maken, ook als je geen logees hebt. Een onopgemaakt bed ziet er heel ongezellig uit. Ik was het beddengoed altijd eventjes als ik weer nieuwe logees heb en zo is alles weer lekker fris.

multifunctionele logeerkamer tips

Alternatieven voor een logeerkamer

Het kan ook zijn dat je echt geen ruimte hebt voor een logeerkamer in huis. Gelukkig zijn er dan ook goede alternatieven.

Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook luxe versies van een luchtbed te koop. Deze liggen een stuk comfortabeler dan de ongemakkelijke luchtbedden van vroeger.

En komen er regelmatig vriendjes of neefjes en nichtjes logeren? Zij willen vaak het liefst bij de kinderen op de kamer logeren. Ook dan is een luchtbed prima. Of schuif een eenpersoonsmatras onder het bed van je zoon of dochter en pak deze er makkelijk bij wanneer er iemand blijft slapen.

Succes met het creëren van een multifunctionele logeerkamer.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven