Leuk idee: tuinposters in je tuin
tuinposter achter tuintafel

Leuk idee: tuinposters in je tuin

Wil jij het gezellig maken in de tuin? Er zijn verschillende manieren om de zithoek in de tuin te decoreren voor extra sfeer. Eén van mijn favoriete manieren is om tuinposters in de tuin op te hangen en het zo een stuk gezelliger te maken in de tuin.

Graag laat ik je zien hoe je de tuin of het balkon kunt stylen met mooie tuinposters.

Materiaal tuinposters

Je kunt natuurlijk niet zomaar elke poster buiten ophangen. Papieren posters zijn niet geschikt en zullen snel beschadigen als je deze in de regen en wind ophangt.

Het meest bekend zijn de tuinposters gemaakt van vinyl of zeildoek. Dit zijn flexibele posters die elk type weer doorstaan. Vaak zitten er 4 ogen in de hoek van het doek waarmee je de posters makkelijk aan de muur kunt bevestigen.

Maar tegenwoordig zijn er meer soorten tuinposters die weer een heel andere uitstraling geven dan zeildoek. Wil je liever een strakke uitstraling? Denk dan bijvoorbeeld eens aan Dibond of plexiglas. Deze zijn allebei weersbestendig en hebben een minimalistische en strakke uitstraling.

Dibond bestaat uit 2 dunne lagen aluminium met daartussen een laag kunststof. Je kent dit misschien wel van de sandwichborden, maar Dibond kan in elke gewenste vorm en maat worden afgedrukt. Zo kan je bijvoorbeeld bij Reclameland er ook voor kiezen een eigen afbeelding op Dibond als tuinposter te laten afdrukken.

Er zijn ook canvas tuinposters te koop. Zelf heb ik er bijvoorbeeld ooit één bij Leen Bakker gekocht. Canvas is echter niet weersbestendig, het is daarom belangrijk dat je deze tuinposter onder een overkapping of op een andere droge plek ophangt.

Verschillende soorten tuinposters

Naast verschillende materiaalsoorten, zijn de mogelijkheden in opdruk voor tuinposters eindeloos. Ook kan je naast een rechthoekige tuinposter kiezen voor bijvoorbeeld vierkante, ronde of hexagon tuinposters.

Om niet te verdwalen in de ruime keuze tuinposters is het goed om na te denken welke uitstraling de tuinposters moeten hebben.

In onze tuin is bijvoorbeeld al heel veel kleur dankzij een groene tuin en een roze zithoek. Daarnaast is de basis van het huis en de tuin industrieel en strak, dus dat wilde ik wat meer ophalen met de tuinposters. Ik heb daarom gekozen voor zwart-wit posters van CUP design.

Wil jij met de tuinposters juist meer kleur in de tuin creëren? Er zijn heel veel moderne posters te koop in mooie pastelkleuren als roze, groen en geel.

Heb jij weinig planten in de tuin of op je balkon? Dan zou je een botanische sfeer kunnen creëren met een tuinposter met een afdruk van planten of bloemen.

Je kunt er ook voor kiezen om een mooie foto, bijvoorbeeld een favoriete vakantiefoto, op maat af te laten drukken. Zo heb jij een originele tuinposter die niemand anders heeft.

Tuinposters ophangen

Het is belangrijk dat je een tuinposter goed stevig en strak ophangt. Door weer en wind heeft de tuinposter veel te verduren in de tuin.

Een tuinposter op zeildoek heeft meestal vier ogen in de hoeken zitten. Je kunt dan in de bakstenen muur of houten muur vier gaten maken waaraan je het tuindoek vast kunt schroeven.

Ook kun je soms kiezen voor een tuinposter met frame. Je kunt dan het frame aan de muur bevestigen. In tegenstelling tot een tuinposter met 4 ogen zie je dan aan de voorkant van de poster de schroeven niet zitten.

De tuinposter kan je bijvoorbeeld aan de schutting of onder de overkapping ophangen. Het beste kies je voor een plek dicht bij de tuintafel of tuinbank, zodat je de zithoek in de tuin mooi kunt stylen en de tuinposter helemaal bij de inrichting past.

Maar ook een andere saaie hoek in de tuin, bijvoorbeeld de plek van de kliko ombouw, kan je met een tuinposter er een stuk leuker uit laten zien.

In onze tuin hebben de tuinposters al op verschillende plekken gehangen, o.a. door verbouwingen in de tuin. De tuinposters zijn ontzettend stevig en tegelijkertijd ook tijdloos, waardoor ze nog steeds een plekje hebben in de tuin.

tuinposter tegen schutting

Succes met het uitkiezen van een mooie tuinposter!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven