Make-over van de zitplek onder de overkapping
tips trends zomerproof tuin

Make-over van de zitplek onder de overkapping

Eindelijk kan ik jullie de make-over van de zithoek onder de overkapping laten zien. Op Instagram en in de nieuwsbrief deelde ik al dat er het een en ander zou veranderen. Ik hou ervan om regelmatig kleine dingen te veranderen. Zo kan de basis hetzelfde blijven, maar met nieuwe decoratie of een beetje DIY krijgt een ruimte zo wel weer een eigentijdse update.

Misschien heb je op de blog of op Instagram de make-over al voorbij zien komen. Ik kon het niet laten om al wat foto’s te delen, maar kwam er steeds maar niet aan toe deze blog te schrijven.

Maar nu ben ik er klaar voor en laat ik jullie graag de make-over van de zitplek onder de overkapping zien.

Roze kussens

schaduw overkapping zomerproof tuin

Al een tijdje wilde ik een andere kleur kussens voor op de loungebank onder de overkapping. Na wat staaltjes te hebben opgevraagd koos ik voor roze voor dat echte zomerse gevoel. Om het roze niet te overheersend te maken, en omdat het gewoon gezellig is, ligt de bank vol met kussens in neutrale kleuren.

De kussenhoezen heb ik zelf gemaakt, net als ik eerder de groene kussens voor om de matraskussens maakte. Dit is een goedkope oplossing en maakt het makkelijk om qua kleur te variëren. Hiermee is de zithoek helemaal zomerproof.

De groene kussens heb ik ook nog steeds en bewaar ik voor als ik bijvoorbeeld volgend jaar weer iets anders wil. De hoezen haal je er namelijk makkelijk weer af en kan je zo per jaar omwisselen.

Decoratie aan de muur onder de overkapping

afrikaanse manden muurdecoratie

Al een aantal jaar hangt er een plank boven de zithoek onder de overkapping. Leuk om decoratie op te plaatsen, maar in de praktijk staat de plank ook vol met rommel omdat er zoveel plek is.

Daarom besloot ik de lengte van de plank te halveren. De ruimte die nu vrij kwam kon ik mooi volhangen met deze geweven manden en deze Afrikaanse kleine muurcirkels.

De witte kralencirkel is van Wibra en kreeg ik cadeau. De mand daar rechts van is een oude van de Xenos en eigenlijk is hij helemaal verkleurd, maar voor nu hangt hij hier prima.

Zo ziet het er een stuk gezelliger uit en heb ik minder plek voor mijn rommel. Uiteindelijk wil ik nog een aantal (nep)hangplanten rechts van de manden hangen om het nog gezelliger te maken. Bekijk ook deze tips voor leuke rieten manden aan de muur.

Nieuwe meubels

solar lampen lampionnen wit linnen

In samenwerking met Leen Bakker op Instagram mocht ik ook een aantal nieuwe meubels voor de tuin uitzoeken. Ik koos voor deze lekkere bohemien hangstoel in combinatie met dit geweldige tuinvloerkleed en een extra buiten tafeltje met glasplaat.

Met de hangstoel kan ik alle kanten op draaien. Zo zit ik bijvoorbeeld regelmatig de andere kant op gedraaid te kijken naar al het groen (en alle beestjes) in de border, heerlijk!

De hangstoel hangt er vooral als we bezoek hebben, zo’n extra zitplek is erg fijn. Daarnaast hangen verschillende solar lampions, waardoor de tuin ook in het donker erg mooi verlicht wordt.

manden aan overkapping

De basis van de zithoek in de overkapping is hetzelfde gebleven, maar door een paar wijzigingen ziet het er weer heel anders uit. Ik ben heel blij met het resultaat. Dat wordt weer heel wat uurtjes genieten op dit fijne plekje.

Heb je nog vragen over de overkapping? Bekijk dan ook de meest gestelde vragen over de overkapping.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven