Review Gardena wandslangenbox RollUp S - mijn ervaringen - InteriorTwin
review gardena wandslangenbox rollup

Review Gardena wandslangenbox RollUp S – mijn ervaringen

Dit voorjaar heb ik de Gardena wandslangenbox RollUp S van 15 meter gekocht. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen met deze slanghouder. Ook heb ik verschillende verkopers voor je op een rij gezet, zodat jij aanbiedingen kan bekijken en de goedkoopste wandslangenbox kunt uitkiezen.

Ik heb al meerdere producten van Gardena in huis en ben heel tevreden over de kwaliteit. Sterker nog, mijn vader heeft ook een huis vol Gardena producten en ik weet uit mijn jeugd dat deze producten zo goed als onverwoestbaar zijn.

Lang hoefde ik dus ook niet te zoeken naar een wandslangenbox, want ik wist meteen dat ik voor de beste kwaliteit bij Gardena moest zijn.

Ik ben zelf heel tevreden over deze tuinslang, maar zoek je een goedkopere slanghaspel van goede kwaliteit? Dan is deze wandslangenbox een goed alternatief. Deze is bij Action te koop geweest als tijdelijke deal en op dit moment alleen nog op Bol.com verkrijgbaar.

Waarom een wandslangenbox i.p.v. een tuinslang?

De afgelopen jaren gebruikte ik een tuinslang voor het bewateren van onze tuin. Ik vond dit altijd een heel gedoe. De tuinslang wordt opgeborgen in de schuur. Deze moest dus eerst hier uitgehaald worden, uit de knoop gehaald worden en vervolgens aangesloten worden op de regenton, of als deze leeg is, op de buitenkraan.

Doordat er altijd allerlei knopen en bochten in de tuinslang zitten zat er vaak ook wel ergens een knik in de slang waardoor het water niet lekker doorliep. Voor ik dit had achterhaald was ik ook wel weer even verder.

En als ik klaar was moest ik precies dezelfde stappen nemen om hem weer op te bergen. Hier nam ik vaak net niet voldoende tijd voor, waardoor de tuinslang lelijk en in de knoop weer teruggehangen werd in de schuur. En omdat onze schuur maar klein is nam de tuinslang eigenlijk veel te veel ruimte in in de schuur.

De tuinslang dan maar laten liggen, of ophangen, bij de buitenkraan zag ik ook niet zitten. Onze tuin is klein en om altijd een tuinslang vol in het zicht te hebben hangen vind ik niet zo’n fijn idee. Los van het struikelgevaar over de slang, wat alles behalve handig is.

Daarnaast weet ik uit ervaring dat ik niet genoeg tijd neem om de tuinslang netjes op te rollen, waardoor deze ook teveel ruimte in beslag neemt in de tuin.

Ik ben dan ook super blij met de Gardena wandslangenbox, want al deze problemen zijn verleden tijd. De tuinslang rolt automatisch netjes op en neemt hierdoor nauwelijks ruimte in beslag. Omdat de wandslangenbox ook nog eens mooi is vormgegeven, past het design perfect in onze tuin.

Ik gebruik afwisselend trouwens ook nog een gieter voor het bewateren van de tuin. Dit is bijvoorbeeld ideaal als enkel de planten in plantenpot water nodig hebben.

ervaringen beste gardena wandslangenbox rollup

Mijn ervaringen met de Gardena wandslangenbox RollUp

Het installeren van de Gardena wandslangenbox is heel eenvoudig. Je monteert eerst de standaard aan de muur waarop de wandslangenbox met een aantal schroeven op vastgedraaid kan worden. Er wordt een korte slang meegeleverd die je tussen de slangenhouder en buitenkraan, of pomp van de regenton, kunt bevestigen.

Ik heb de RollUp S met een tuinslang van 15 meter gekocht, maar er zijn ook grotere modellen te koop voor als je een grotere tuin hebt.

De bediening van de Gardena wandslangenbox is heel eenvoudig. Door lichtjes aan tuinslang te trekken rolt deze makkelijk uit. Zodra je geen druk meer geeft stopt deze, waardoor je nooit meer tuinslang uitgerold hebt dan nodig. Als je weer wat verder loopt en lichtjes aan de tuinslang trekt rolt deze vervolgens weer verder uit.

Ook als je juist minder tuinslang wilt rolt de tuinslang in de wandslangenbox weer heel eenvoudig op. Nooit meer een tuinslang in de knoop of over een tuinslang struikelen, ik vind het ideaal!

Het voordeel van de RollUp is dat deze een draaicirkel heeft van 180 graden. Daardoor draait de standhouder mee in de hoek van de tuin waarin jij bezig bent.

Ik vind dit ideaal aangezien de wandslangenbox boven de regenton hangt. Doordat hij meedraait kan hij nooit achter de regenton blijven haken en blijft de tuinslang continue flexibel.

Bij de Gardena wandslangenbox zit ook een mondstuk met twee standen. Ik heb deze 1 keer geprobeerd, maar vind deze iets minder handig.

Zodra je hem opent sproeit hij namelijk in eerste instantie in een zachte, wijde, straal en je moet er aan draaien om hem iets minder wijdt te krijgen. Zover ik heb kunnen ontdekken zit er geen standaard aan/uit knop en moet je dus steeds draaien van uit naar de gewenste stand. Als je wilt stoppen moet je ook weer eerst draaien naar de wijdste stand en je kunt hem daarna pas uitzetten.

Dit is gelukkig geen groot probleem, want je kunt ook heel eenvoudig een ander mondstuk op de tuinslang aansluiten. Ik heb het mondstuk van de oude tuinslang gewoon bewaard en dus aangesloten op de Gardena RollUp.

Wandslangenbox kopen

De Gardena wandslangenbox is er in 2 verschillende kleuren en verschillende afmetingen, namelijk 15, 20, 25, 30 en 35 meter. Bekijk dit overzicht met verschillende lengtes van de Gardena wandslangenbox.

Ook zijn er nog andere merken (goedkopere) slanghouders en tuinslanghaspels te koop, bijvoorbeeld bij:

Succes met het kiezen van de beste slanghouder! Ik ben echt heel tevreden over de Gardena wandslangenbox en vind het een echte aanrader.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven