Tip: dit dressoir is ideaal als smal kastje in de gang
boston xenos opbergkast hal

Tip: dit dressoir is ideaal als smal kastje in de gang

Ben jij op zoek naar een mooie gangkast voor het opbergen van schoenen, tassen, mutsen, sjaals en meer? Dan heb ik de perfecte tip voor jou.

Dankzij een tip van het Instagramaccount @budgethome kocht ik deze industriële ladekast voor in de gang. Het kastje ziet er stoer uit en dankzij de 12 laden heb je meer dan genoeg ruimte voor het opbergen van al je spullen.

Industrieel gangkastje in verschillende maten

Dit dressoir is van Xenos en verkrijgbaar in verschillende afmetingen, namelijk:

Ook zijn er nog meer goedkope ladekasten die mooi passen in de hal.

Zelf koos ik voor het grootste formaat ladekast, zo hebben we lekker veel opbergruimte voor schoenen, tassen, accessoires en meer.

De ladekast wordt gratis thuisbezorgd in een grote kartonnen doos. Het dressoir wordt gemonteerd geleverd, dus je hoeft het niet meer in elkaar te zetten.

Door het transport zaten bij mij wel wat laden scheef. Met een beetje geduld schuif je deze er zo weer uit en zie je er daarna niks meer van.

Het dressoir kreeg bij ons een plekje in de gang. Omdat het kastje relatief laag en smal is past het hier ideaal, zonder dat je er continue tegenaan loopt. Er is zelfs ruimte over om leuke decoratie op te zetten.

Ik vind het erg fijn dat de kast verder helemaal dicht is. Zo heb je veel ruimte om er spullen in op te bergen.

Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van:

  • schoenen (ruimte voor minstens 2 paar per lade)
  • handschoenen, mutsen, sjaals
  • zonnebrillen
  • sleutels
  • tassen
  • hondenriemen en accessoires

Er is echt veel ruimtes in de laden, bij ons zit hij nog lang niet vol. En ik vind het erg fijn dat de laden meer dan genoeg ruimte bieden, maar niet te groot zijn. Zo kan je altijd de spullen makkelijk terugvinden.

lamp boven dressoir boston gang

Andere veranderingen in de hal

Eerder hadden wij een laag gangkastje van IKEA. Deze konden wij ook gebruiken als bankje. Maar omdat de vakken open waren zag het er wat rommelig uit en tegelijkertijd konden wij hier niet heel veel spullen in kwijt. Bij nader inzien bleek dit gangkastje toch wat minder handig voor het opbergen van spullen.

Tijdens de Bring Back Friday actie van IKEA hebben we dit kastje teruggebracht en een tegoedbon van IKEA gekregen. Ik ben erg blij dat we met de ladekast van Xenos een (nog) mooier alternatief voor een gangkast in onze smalle hal hebben gevonden.

Naast het nieuwe dressoir kozen wij ook voor een nieuwe kapstok. Namelijk deze wandkapstok waar je zowel jassen aan haken als aan kledinghangers kan ophangen. Ook zit er nog een wandplank bovenop de kapstok om spullen, zoals paraplu’s, aan op te hangen.

marokaanse hanglamp gang

Tijdens de verbouwing van de woonkamer hebben we ook de gang meteen laten stuken. De muren zijn geschilderd in de kleur Sulking Room Pink van Farrow and Ball met deze goedkopere verf.

De lamp hebben wij al een jaar of 10 en komt nog uit onze vorige woning. Bekijk ook eens deze tips voor het uitkiezen van een lamp in de gang.

Wat voor kastje heb jij in de gang?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven