7 voorbeelden van een groene muur in huis
productief thuiswerkplek inrichten

7 voorbeelden van een groene muur in huis

Ook zo gek op de kleur groen? Ik heb al heel wat muren groen geverfd in huis en deze kleur verveelt geen moment. Er zijn vele tinten groen en zo zorg ik dat elke ruimte er weer net even wat anders uitziet.

Ben jij op zoek naar inspiratie en voorbeelden voor een groen muur in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer? Bekijk verschillende groentinten muurverf voor ideeën voor bij jou in huis.

Vergrijsd donkergroen in de woonkamer

kamerplanten

In de woonkamer hadden wij een aantal jaar geleden een vergrijsde donkergroen op de muur. Deze muurkleur, Army Green, heeft ook heel wat jaren op de haard aan de andere kant van de woonkamer gezeten en is één van mijn favoriete tinten groen.

Het is een lekker stoere kleur groen die perfect matcht met een Scandinavisch of industrieel interieur. Kijk bijvoorbeeld eens bij een industriele woonwinkel voor mooie meubelen bij deze muurkleur.

bio ethanol haard

Forest Song van Flexa

Begin dit jaar is onze woonkamer flink uitgebouwd en daardoor hebben wij heel wat meer licht en ruimte in de woonkamer. Eindelijk kon ik los met een mooie diepe kleur groen in de woonkamer.

Ik koost voor de kleur Forest Song van Flexa. De hele wand achter de zithoek en eethoek is in deze kleur geverfd. Zelfs de deur van de voorraadkast is in dezelfde kleur als de muur geschilderd, dit zorgt voor rust en eenheid. Ook de eetkamerstoelen hebben bijna dezelfde tint groen, ik hou ervan.

De groene muur is gecombineerd met taupekleurige muren en zwarte details, zo ontstaat er een lekker stoer geheel.

deur verven groen

Diepgroen met een vleugje blauw

De trendkleur van 2019, Quiet Clearing, is een opvallende kleur groen. Deze kleur is zo donker en koel dat hij ook wel naar blauw neigt. Het is een lekker stoere kleur, maar tegelijkertijd ook elegant.

Naast de muur heb ik met deze kleur ook de MALM ladekast geverfd en deze kleur verveelt nog geen moment.

Deze diepe groenblauwe tint heb ik gecombineerd met een lichtgrijze muur en grijze details. De ruimte oogt fris en koel en deze kleur is ideaal om toe te passen in een ruimte op het westen of zuiden, waar de zon warm oogt.

In een ruimte op het noorden zal de kleur er nog koeler uitzien.

moderne zithoek met quiet clearing diepgroene verf histor

Vergrijsd groene muur

Op mijn kantoor heb ik een grote tafel staan met daarachter een vergrijsd groene muur. Ik ben nou eenmaal gek op dit soort tinten groen. Dit is de kleur Mega van Histor.

Ik heb deze kleur gecombineerd met een witte muur en accententen in zwart en houten fotolijsten.

Eén van de stoelen is ook geverfd in de kleur van de muur. Dit is een leuk detail om de kleur weer in het interieur terug te laten komen.

zelf eetkamerbank maken bij eettafel

Spar op de muur in de slaapkamer

In de slaapkamer wilde ik graag een vrolijke en iets intensere kleur groen. En dat is wel gelukt met de kleur Spar van Histor. Het is heerlijk wakker worden met deze kleur op de muur.

Door deze kleur te combineren met wat stoerdere meubels zoals een vintage lookalike dressoir en zwarte accessoires is de kleur niet te kinderachtig en staat hij prima in de slaapkamer.

Maar ook in de kinderkamer kan deze kleur muurverf prima door hem te combineren met wit of andere kleurrijke tinten zoals roze of geel.

groene muur met vintage look dressoir

Juist in de studeerkamer

In de oude studeerkamer van mijn man zat weer een heel andere groentint op de muur. Hier zat Juist van Histor op de muur.

Deze tint neigt wat meer naar geel dan de andere groentinten en is ook wat minder verzadigt. Met deze groentint krijg je dus een heel ander effect en deze kleur heeft een veel warmere en zachtere uitstraling.

Ook hier is de groentint weer gecombineerd met wat stoerdere kleuren als zwart en cognac waardoor er toch een industriele en nostalgische sfeer ontstaat.

Inmiddels hebben mijn man en ik van werkkamer geruild en zit er een andere kleur op de muur, op de muur hier links van zit de kleur Mega voor de grote tafel zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen zien.

ikea werkplek bureau ideeen_

Aquamarine Dream muurverf

Op de nieuwe werkplek van mijn man zit de kleur Aquamarine Dream op de muur. Deze blauwgroene tint doet je denken aan de zee of een meertje in een tropisch warm land.

Deze tint is een stuk frisser dan de eerder genoemde groentinten en ik vind deze kleur ideaal voor op de werkplek.

Het is een lekker lichte en frisse tint groen/blauw en straalt rust uit. Dit zorgt ervoor dat je je extra goed kan concentreren op de werkplek.

bureau in slaapkamer

Verschillende tinten groen kunnen dus een ander effect op de ruimte hebben. Kies bijvoorbeeld in ruimtes zoals de woonkamer of slaapkamer voor een iets donkerdere tint groen voor een geborgen en warme sfeer.

Zoals je ziet hebben we heel wat groene muren in huis en dit verveelt geen moment. Af en toe komt er een nieuw kleurtje op de muur, maar vaak wel in één van deze kleurtinten waar wij ons prettig bij voelen.

Experimenteer gerust en ervaar bij welke kleurtinten jij je prettig voelt. Kijk voor meer inspiratie ook eens bij deze 20 tinten grijs voor een mooie grijstint in huis.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven