Hoe maak je het buiten gezellig met kerst? 5 tips
kerst buiten gezellig verlichting overkapping

Hoe maak je het buiten gezellig met kerst? 5 tips

De gezelligste tijd van het jaar breekt weer aan! Daarmee bedoel ik niet alleen de kerstdagen zelf, maar ook al die gezellig versierde huizen en tuinen. Ik hou ervan!

Wil jij het niet alleen gezellig maken in huis, maar het ook buiten versieren met kerst? Dan heb ik een aantal tips voor je hoe je het gezellig maakt buiten. In de tuin is namelijk zo veel mogelijk, denk aan het versieren van tuinhuizen en schuttingen en gezellige kerstdecoratie voor op de tuintafel.

Ik laat je graag mijn favoriete ideeën zien.

Tip 1: Oh dennenboom

Een dennenboom is altijd een goed idee! Niks straalt zoveel kerst uit dan een dennenboom. Zelf hebben wij eigenlijk het hele jaar door een klein dennenboompje bij de voordeur staan, want deze heeft nauwelijks verzorging nodig en doet het het hele jaar door goed.

Je hoeft dus niet perse voor een grote dennenboom buiten te kiezen, maar kunt ook een klein dennenboompje plaatsen. Als je deze in pot plaatst kan je hem later weer makkelijk verplaatsen. Daarnaast voorkom je zo dat het uitgroeit tot een hele grote boom.

Het dennenboompje kan je versieren met kerstverlichting, maar dit hoeft niet perse. Een ‘kale’ dennenboom in een mooie plantenpot staat ook al heel sfeervol.

Als je creatief bent kan je zelf ook versiering maken met vogelvoer. Bijvoorbeeld een slinger van pinda’s of ballen gemaakt van appels en peren.

Op internet zijn heel wat ideeën te vinden voor een kerstboom voor tuinvogels. Zo ziet het er niet alleen gezellig uit, maar hebben de vogels er ook nog wat aan!

Tip 2: Ga los met sfeerverlichting

Wat mij betreft: hoe meer verlichting in de tuin, hoe beter. Het begon bij ons met mooie ijspegelverlichting aan de schutting. Hij hangt bij ons tussen de klimop, maar je kunt deze sfeerverlichting aan bijna elke type schutting hangen. Dit staat bijvoorbeeld ook leuk aan een bamboe schutting of houten schutting.

De tuin knapt hier enorm van op en ziet er in de avond veel gezelliger uit.

Dit jaar hebben wij ook mooie verlichting voor onder de overkapping gekocht. Dit was eigenlijk een donker hoekje in de tuin en ziet er zo veel gezelliger uit. Oké, één nadeel: je ziet nu wel heel duidelijk onze winterstalling wat er niet zo netjes uitziet. Maar toch is het een stuk gezelliger dan voorheen.

Ook aan het tuinhuisje kan je gezellige verlichting hangen om het nog gezelliger te maken.

Wij zetten de kerstverlichting wel altijd voor het slapen gaan weer uit. Dit scheelt niet alleen een hoop energie, maar is ook voor de beestjes in de tuin wel zo prettig.

Tip 3: Koop of maak een mooie krans

Ik vind een mooie krans zo gezellig staan. Dit roept het echte kerstgevoel bij mij op.

Als je de tijd hebt en creatief bent kan je het beste zelf een mooie krans maken. Zelf maakte ik bijvoorbeeld eerder een paaskrans, maar een kerstkrans heb ik nog niet eerder gemaakt. Je kunt ook op de markt of bij de bloemist een mooie krans kopen. Iets waar ik toch vaak vanwege tijdgebrek zelf voor kies.

Zelf heb ik ook bij het tuincentrum naar een mooie krans gezocht, maar hier vond ik de keuze een beetje tegenvallen. Hier heb ik wel mooie kunstkransen voor binnen gevonden, dit staat ook heel gezellig en kan je elk jaar opnieuw gebruiken. De krans van dennentakken heb ik uiteindelijk op de markt gevonden.

Je kunt de krans aan de voordeur hangen, maar als je meerdere kransen hebt dan is het ook leuk om een krans in de tuin op te hangen en een gezellig hoekje te creëren.

Tip 4: Kies voor een kerststuk op tafel

Heb jij buiten nog een tuintafel of tuinkast staan? Dan is het leuk het hier extra gezellig te maken met een mooi kerststuk op tafel.

Ook hierbij geldt weer dat je deze zelf kunt maken of iets kant en klaar kunt kopen.

Zelf kies ik het liefst voor iets wat niet teveel kerst uitstraalt, maar vooral een wintergevoel geeft. Zo kan ik het kerststuk in januari en februari ook nog laten staan en ziet het er extra gezellig uit.

Ik heb dit kerststuk op de markt gekocht en de rode kerstballen er direct uit gehaald, zo kan het nog maanden in de tuin blijven staan.

buiten gezellig kerst 3

Tip 5: Ga los op het raam

Vaak wordt er niet aan gedacht het raam te versieren, terwijl juist hier zoveel mogelijk is. En je hebt zowel binnen als buiten plezier van kerstversiering bij het raam.

Je kunt het raam bijvoorbeeld omlijsten met kerstverlichting voor een gezellige uitstraling. Of maak een mooie krijttekening op het raam. Ook kan je een aantal kerststerren voor het raam hangen voor een gezellige sfeer.

raamtekening kerstballen

Kerststerren kan je zelf maken (het is bijvoorbeeld heel hip en goedkoop om deze van koffiefilters te maken) of kopen in de winkels. Op Pinterest is heel veel inspiratie te vinden om zelf kerststerren te maken.

Zoals je ziet zijn er genoeg ideeën om het ook buiten gezellig te maken met kerst. Ga jij ook los met kerstversiering in de tuin?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven