Wil jij zelf een macramé muurhanger maken? Bekijk dan mijn tips voor beginners, inclusief inspiratie voor patronen en macramé touw. Geen zin om zelf een macramé wandkleed te maken? Dan laat ik zien waar je verschillende kleuren muurhangers, van groot tot klein, kan kopen.

De afgelopen maand maakte ik mijn eerste macramé muurhanger. Iets wat ik al heel lang wilde doen en eindelijk tijd voor maakte. Ook deze laat ik graag aan jullie zien.

Macramé wandkleed patronen en starterskit voor beginners

Misschien vind je het wel lastig waar je moet beginnen met je eerste macramé muurhanger. Dat snap ik, want online is heel veel verschillende informatie te vinden.

Zelf vind ik het prettig om met een starterskit voor een macramé wandkleed inclusief patroon en materialen te beginnen. Ik koos zelf voor deze DIY kit. Het patroon kan je hier ook gratis downloaden.

De tweede macramé hanger die ik maakte is met een patroon wat ik zelf bedacht heb. Bekijk het macramé patroon voor een wandkleed.

Ik heb nog meer starterskits, touw en macramé patronen voor je op een rij gezet:

  • 5 verschillende (gratis) patronen van wandkleden en hanging baskets bij MangoAndMore. Hier kan je ook direct macramé touw voor je project bestellen.
  • 28 verschillende patronen bij TamarThings (hier zitten echt hele toffe patronen bij, deze wil ik een volgende keer proberen!)
  • Macramé muurhangers contemporary patronen bij BELLANODI
  • Macramé touw in veel verschillende kleuren en diktes bij Creadoodle
  • Meer dan 200 verschillende kleuren en maten macramétouw bij PeacockPeonyHandmade
  • Katoenen macramé touw bij TeddyandWool in neutrale kleuren en verschillende diktes.
  • Op internet zijn nog meer gratis macramé patronen te vinden. Kijk maar eens op Pinterest of Google en je zult een heleboel voorbeelden en ideeën tegenkomen.

Tips om te starten met macramé

macrame hanger knopen okergeel patroon

Ik heb nog een paar handige tips om te starten met macramé voor je op een rij gezet.

Zelf vond ik het heel handig om eerst een aantal YouTube filmpjes te bekijken hoe de verschillende knopen in elkaar zitten. Als je net begint is dit ook heel handig om te doen. Als je een bepaalde knoop niet weet dan kan je hier via YouTube of Google op zoeken en dan krijg je verschillende filmpjes te zien waarin de knopen voor beginners worden uitgelegd.

Zo kan je eerst oefenen met verschillende knopen, alhoewel het voor mij ook prima werkte om ‘on the go’ de knopen te leren.

macrame hanger okergeel detail

Om te macrameeën moet je je wandkleed ergens aan ophangen om te kunnen knopen. Zelf heb ik dit aan een haak aan de muur gedaan. Heb je dit niet? Het kledingrek van IKEA wordt ook heel vaak gebruikt om aan te macrameeën. Niet zo gek, want het kledingrek kost maar € 9,99!

Macramé muurhanger kopen

Geen zin om zelf aan de slag te gaan met macramé? Gelukkig kan je ook een macramé muurhanger online kopen. Deze wandkleden worden door echte creatievelingen in Nederland gemaakt. Extra leuk om zo bij een kleine ondernemer te kopen. Zelf heb ik ook een aantal wandkleden in huis die door een kleine ondernemer zijn gemaakt en dat is toch extra leuk!

Ik heb een aantal van mijn (nieuwe) favorieten voor je verzameld:

  • Verschillende macramé muuropknopingen van groot tot klein (bijvoorbeeld in boho stijl) en in verschillende kleuren als roze en okergeel bij MangoAndMore
  • Bijzondere wandkleden bij TamarThings. Ze maakt gebruik van unieke vormen, waardoor je echt iets speciaals aan de muur hebt.
  • Unieke macramé wandkleden bij TeddyandWool. Ik heb haar heel lang op Instagram gevolgd en wauw, wat maakt zij een mooie dingen! Ze maakt handig gebruik van verschillende kleuren en patronen en speelt perfect in op de trends van dit moment.

Mijn zelfgemaakte macramé muurhanger

macrame-wandkleed-okergeel-kopen
macrame muurhanger zelf maken

Misschien wil je nu ook zelf een macramé muurhanger maken en ben je benieuwd naar mijn zelfgemaakte wandkleed. Dit is het resultaat geworden en ik ben er heel blij mee. Hij is misschien nog niet perfect, maar voor een eerste keer ben ik heel tevreden. Wil je ook met dit patroon aan de slag? Deze kan je hier gratis downloaden, via het kopje meer informatie.

Nog belangrijker: ik vond het super leuk om te doen en verwacht er in de toekomst nog wel meer te gaan maken. Zeker nu ik weet hoe de verschillende knopen in elkaar steken!

macrame muurhanger wanddecoratie

De muurhanger heb ik op mijn nieuwe werkplek opgehangen. Hier staat hij erg leuk en komt hij perfect tot zijn recht. En heb je restjes macramé over? Daar zou je bijvoorbeeld een DIY regenboog mee kunnen maken.

Laat je het mij weten als je ook aan de slag gaat met deze DIY?

Liefs,

Ilse

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement