Trends en tips om je tuin zomerproof te maken
tips trends zomerproof tuin

Trends en tips om je tuin zomerproof te maken

Ben jij klaar voor een warme zomer? Lange, zwoele zomerse avonden in de tuin met een lekker hapje en drankje erbij, ik kan niet wachten. Om ervoor te zorgen dat jouw tuin helemaal zomerproof is heb ik een aantal tips voor je klaar staan, inclusief de laatste trends.

De tuin is onze tweede woonkamer en in de zomer zit ik het liefst zo veel mogelijk buiten. Onze tuin is dan ook gezellig ingericht en helemaal zomerproof. Ga zelf aan de slag met deze tips en maak jouw tuin klaar voor de zomer.

Zorg voor voldoende schaduw in de tuin

schaduw overkapping zomerproof tuin

Op warme zomerdagen mag een schaduwrijk plekje in de tuin niet ontbreken. Wij hebben schaduw in de tuin aangebracht met een kleine overkapping en een pergola, maar dit kan veel simpeler en goedkoper met een parasol of schaduwdoek.

Helemaal trendy zijn kleurrijke parasols met een ’70’s look. Wil jij een echte eyecatcher in de tuin kies dan voor zo’n toffe parasol van bijvoorbeeld HKliving of Sissyboy.

Let wel goed op de kleurvastheid van deze parasols. Kleuren verbleken snel in de zon en het zou zonde zijn als jouw parasol maar één seizoen meegaat.

Sfeervolle verlichting voor zomerse avonden

solar lampen lampionnen chinese lantaarn

De langste dag van het jaar is alweer achter de rug, dus het wordt steeds eerder donker. Kies voor sfeerverlichting in de tuin, zodat je ook ‘s avonds maximaal van je tuin kan genieten.

Hang een mooie lichtslinger boven de tuintafel, spots onder de overkapping of langs de schutting of kies voor gezellige lantaarns als finishing touch. Wij hebben verlichting op zonne-energie in de tuin, zo kost dit geen stroom en springt de verlichting zodra het donker wordt automatisch aan.

Tafelhaard voor frisse dagen

De tuintrend van 2021 is ongetwijfeld een gezellige tafelhaard voor in de tuin. Opeens zie je ze overal en ook ik zou er graag eentje aanschaffen voor in de tuin.

Een tafelhaard op gas of bio-ethanol staat niet alleen hartstikke sfeervol, maar zorgt er ook voor dat je op een wat frissere dag of avond toch lekker buiten kan zitten.

Een zomer lang buiten eten

buitenkeuken bbq handybox rig-tig

Wil je je tuin echt helemaal zomerproof hebben? Zorg dan voor een goede bbq in de tuin. Eet elke avond buiten door wat vlees, vis of vega op de barbecue klaar te maken.

Wist je dat de meeste groente gegrild hartstikke lekker smaken? Denk aan courgette, mais of aubergine. Ook gepofte aardappel maak je heel smakelijk klaar op de barbecue.

En een gezellige tafelstyling hoort erbij. Zorg voor een mooie tafelkleed, pak je favoriete servies en zet wat kannen met (fruit)water klaar.

Buiten eten is echt veel leuker dan binnen eten. En wie wil er nou uitgebreid koken op een warme dag als je ook kan kiezen voor een frisse salade of een lekkere bbq?

Duurzaam en zomerproof

regenton elho in tuin

Je tuin is pas echt zomerproof als je kiest voor een aantal duurzame oplossingen in de tuin. Een regenton vangt regen op tijdens hevige buien en ontlast hiermee het riool. Tegelijkertijd bespaar je zo water tijdens droge periodes door het water uit de regenton te gebruiken voor de planten in je huis en tuin.

Een sedumdak zorgt voor verkoeling op warme dagen en houdt tijdens hevige regenbuien veel water vast.

Zomaar een paar ideeën die op een leuke en duurzame manier ervoor zorgen dat jouw tuin helemaal zomerproof is.

Wat is jouw tip om de tuin klaar voor de zomer te maken?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven