Eetkamer 3 x anders: zelfde basis, groot verschil
tips verlichting woonkamer

Eetkamer 3 x anders: zelfde basis, groot verschil

Het is tijd voor wat eetkamerinspiratie! Inmiddels wonen wij ruim 6 jaar in dit huis en ons huis ziet er heel anders uit als in het begin. Niet zo gek, ik ben door mijn werk als interieurblogger continue met interieur bezig en hou nou eenmaal van veranderen.

Over een aantal maanden gaat de grootste verandering tot nu toe van start en krijgen wij een uitbouw. Natuurlijk ben ik al druk aan het nadenken over hoe de woonkamer en eethoek er dan uit komen te zien.

Behalve de bank zal er qua grote meubels niet heel veel veranderen. Zo ben ik nog steeds heel blij met onze vitrinekast / dressoir. Alhoewel er heel veel mooie dressoirs te koop zijn, blijft deze een plekje houden. En dit geldt eigenlijk voor de meeste grote meubels in de ruimte.

Qua accessoires en verf kan ik niet wachten om los te gaan. Om te laten zien wat voor verschil in de ruimte dit kan maken neem ik jullie graag mee terug naar hoe onze eetkamer er de afgelopen jaren uitzag. Je zult zien dat ondanks dezelfde basis dit er steeds totaal anders uitziet.

Zelf vind ik het erg leuk om in woontijdschriften styling te zien hoe ze van één ruimte een steeds ander geheel maken. Maar het leuke is dat als je regelmatig foto’s van je eigen interieur maakt je dit dus ook gewoon in je eigen huis creëert.

Zo kan je zien hoe je smaak zich ontwikkelt, welke trends er waren en welke kleur je toen ook alweer op de muur had.

Scandinavisch wit met okergeel

muuto unfold - InteriorTwin

De ronde eettafel is nog steeds één van mijn beste tweedehands vondsten. In het begin schilderde ik de tafel wit en dit combineerde ik met een aantal witte design stoelen en okergele stoelen. De okergele stoel op rechts heb ik al sinds mijn geboorte en heeft al heel wat kleuren gehad.

Gecombineerd met Army Green op de muur achter de bank vind ik dit nog steeds een heel mooi plaatje. Maar omdat onze woonsmaak langzaam veranderde van Scandinavisch naar industrieel past deze hoek toch niet meer helemaal bij onze wensen.

Daarnaast zat de witte tafel vol met vlekken en krassen en was het dus tijd voor een verandering.

Van wit naar zwart

ronde zwarte eettafel
veranderingen huis

Ik besloot de eettafel zwart te verven. Een klein verschil met een grote impact! Deze keer zorgde ik voor een goede beschermlaag van de eettafel, zodat de verflaag langer zou meegaan. De witte stoelen verving ik door 2 velvet grijze stoelen met zwarte poten. De zwarte draadstoel had ik al in huis en staat er ook heel mooi bij.

Weer een aantal jaar later verfde ik de muur in oudroze / aubergine (Lever van Histor). Deze kleur ziet er elke keer afhankelijk van de lichtinval heel anders uit.

Je ziet dat er niet heel veel veranderd is, 3 nieuwe stoelen en wat verf, en dat de eethoek er toch totaal anders uitziet. Met kleine meubels, accessoires en verf kan je al een heel verschil maken.

Nog meer kleur

leen bakker eetkamer

Vorig jaar veranderde er nog wat kleine dingen in de eetkamer. De okergele stoelen verving ik voor 2 groene velvet stoelen. Omdat we steeds langer tafelen vond ik stoelen met een fijne zit wel belangrijk. Door de vorm van de poten passen er helaas niet langer 5 stoelen aan de ronde eettafel. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar eettafels, bijvoorbeeld bij Eijerkamp. Tip: vraag of je in de winkel stoelen om de tafel mag zetten om te kijken hoe dit staat.

Voor ons is 4 zitplekken aan de eettafel voldoende, maar 5 stoelen vond ik altijd wel heel gezellig staan. En heel eerlijk gezegd zitten de 2 grijze velvet stoelen die we al hadden wat minder lekker, dus misschien gaan we na de verbouwing wel op zoek naar andere stoelen.

Naast de stoelen kwam er ook een nieuwe lamp boven de eettafel. Deze gouden lamp met zwarte details is nog steeds stoer, maar geeft wel een heel andere sfeer aan de ruimte.

En omdat de posters na 5 jaar bijna van de deur van de voorraadkast vielen verving ik deze voor een mooie bloemenposter. Eerlijk gezegd zou ik graag een keer een mooie deur voor de voorraadkast aan willen schaffen, maar tot die tijd is het veel goedkoper om de aandacht van de deur af te leiden met posters.

Hoe de eethoek er na de verbouwing precies uit komt te zien weet ik nog niet. De ronde eettafel blijft en waarschijnlijk blijven de groene eetkamerstoelen en lamp ook. Er komen sowieso andere kleuren op de muur, maar welke dat weet ik nog niet. We hebben in ieder geval geen haast en gaan stap voor stap aan de slag. Ik kijk er al naar uit!

Als ik terugkijk op de foto’s is de eerste styling misschien wel mijn favoriet, alhoewel de Scandinavische stijl nu echt niet meer bij onze woonsmaak past. In de huidige styling voel ik mij het meest thuis en op mijn gemak en daar ben ik voor nu blij mee.

Welke styling is jouw favoriet?

Bekijk ook eens dit overzicht waarin ik laat zien hoe onze woonkamer er met dezelfde basis 4 x anders uitziet.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven