Welke kleur muur staat mooi bij industriële meubels?
industriele muurkleuren

Welke kleur muur staat mooi bij industriële meubels?

Heb jij een industrieel interieur en wil je graag meer kleur in huis? Regelmatig krijg ik de vraag welke kleur op de muur mooi staat bij een industrieel interieur.

In dit artikel vertel ik je graag wat de mooiste verfkleuren zijn bij industriële meubels en help ik je op weg hoe je de beste kleur kan kiezen. Zo wordt het een stuk makkelijker om uit het grote aanbod in kleuren de mooiste kleur voor op de muur te kiezen.

Zelf ben ik gek op een stoer interieur en dol op kleur. Van roze, groen, okergeel tot blauw: ik heb al heel wat kleuren in huis gehad. Ons interieur is niet in een hokje te stoppen, maar grote kans dat jouw inrichting dat ook niet is.

De suggesties voor kleuren in dit artikel zijn dan ook een richtlijn, maar je moet vooral een kleur kiezen waar jij je prettig bij voelt. Waar de één bij een industrieel interieur aan een zwart-wit interieur vol stalen meubels denkt, denkt een ander misschien wel juist aan een interieur met veel kleur als okergeel en donkerblauw met robuuste meubels.

Staar je dus ook niet blind op de term ‘industrieel’, maar ga vooral voor kleuren die jou aanspreken.

Meest gekozen kleuren in een industrieel interieur

Om je op weg te helpen bij het kiezen van een muurkleur, heb ik de populairste industriële kleuren op een rij gezet:

  • Okergeel
  • Legergroen
  • Olijfgroen
  • Zwart
  • Nachtblauw
  • Cognac
  • Roestbruin
  • Grijs

Zoals je ziet kan je alle kanten op en is er niet één kleur die het beste bij een industrieel interieur past. Zelf heb ik bijvoorbeeld een oudroze kleur boven mijn zwarte keuken met betonlook aanrechtblad. Niet direct een kleur waaraan je denkt bij de term industrieel, maar zelf vind ik het erg mooi staan.

En bij een interieuradvies heb ik een donkerrode kleur geadviseerd in een interieur vol strakke zwart/wit meubels met donkergrijze elementen.

Mijn tip is dan ook om niet perse voor een kleur te kiezen die nu populair is, maar om vooral een kleur te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Om erachter te komen welke kleur bij jou past kan je het beste een moodboard maken.

Moodboard maken

Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen waarop je de sfeer bepaalt van je interieur. Heel simpel gezegd verzamel je afbeeldingen die jou aanspreken. Door deze afbeeldingen op een A3 of A4 papier te plakken creëer je een collage. En in deze collage komen vervolgens kleuren en materialen naar voren die jou het meest aanspreken.

Als je bijvoorbeeld meerdere afbeeldingen hebt verzameld met een legergroene muur, dan is de kans groot dat jij je prettig voelt bij deze kleur. Ik zou jou dan ook aanraden om voor deze kleur te kiezen.

Heb je juist allemaal plaatjes uitgekozen met zwart-wit? Dan is kleur misschien niet echt jouw ding en zou ik niet direct een hele muur verven. Als je toch wilt experimenteren met kleur probeer dan eerst eens een kussentje of plaid en kijk of jij je hier fijn bij voelt.

Weet jij niet goed hoe je een moodboard maakt? In het e-book ‘in 5 stappen naar een interieur dat bij je past’ leer je stap voor stap een moodboard in jouw woonstijl maken.

Muurkleur matchen met industriële meubels

Nu je weet welke muurkleur je hebt uitgekozen is het tijd om deze te matchen met de rest van je interieur. Zorg dat de kleur goed aansluit bij aanwezige vloeren, raambekleding en grote industriële meubels. Zorg bijvoorbeeld dat een warme tint als okergeel, roestbruin of terracotta niet vloekt bij aanwezige houttinten. Soms is het dan veiliger om voor een koelere tint te kiezen.

Laat de kleur ook terugkomen in kleine details in de ruimte. Bijvoorbeeld een kussen op de bank, detail in een schilderij of vaas met dezelfde kleur. Tip: je kunt zelfs restjes muurverf gebruiken om een oude vaas in dezelfde kleur te verven.

Twijfel je nog over de juiste kleur bij je industriële meubels? Bekijk dan ook de tips voor het uitkiezen van de beste kleur voor op de muur.

Wat is jouw favoriete industriële kleur?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven