Een nieuw kleurtje op de muur in de werkkamer
nieuwe kleur groen achter eettafel

Een nieuw kleurtje op de muur in de werkkamer

Op de muur in de werkkamer zaten flink wat beschadigingen waar we ons steeds meer aan ergerden. Daarom was het de hoogste tijd om de muur een nieuw kleurtje te geven.

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest om de studeerkamer op te knappen en ik ben dan ook blij dat ik jullie het resultaat kan laten zien.

Waarom een update?

3 jaar geleden kreeg de studeerkamer al een update en verwijderde ik de vakkenwand en maakte daarvoor in de plaats een eetkamerbank aan de muur.

Mijn man had voor die tijd de vakkenwand vakkundig afgekit, zodat je geen kieren en naden meer zag. Alhoewel ik die 3 jaar geleden voor het schilderen heb geprobeerd te verwijderen, was dit niet helemaal gelukt.

De kitranden bleef je door de verf heen zien. Alhoewel ik dit op de foto’s zo goed mogelijk probeerde te verbergen was het in het echt toch duidelijk zichtbaar. Tot ergernis van mijn man en mij.

De hoogste tijd dus om de kitranden goed te verwijderen en de muur een nieuw kleurtje te geven. Hoe ik de kitranden verwijderd heb zal ik binnenkort nog in een aparte blog delen.

nieuw tafelblad visgraat woood_

Nieuwe kleur groen op de muur

De afgelopen jaren heb ik met meerdere kleuren in huis geëxperimenteerd. Sommige kleuren zijn blijvertjes, sommige niet. Maar van groen op de muur word ik altijd blij.

Geïnspireerd op de (vorige) kleur groen in de woonkamer van Stylynnterior koos ik de kleur S 6010-G30Y, ook wel bekend als Mega van Histor.

Deze kleur is niet standaard verkrijgbaar en moet je laten mengen. Dit kan bijvoorbeeld online (bij deze webshop bestel ik vaker mijn verf), maar ook in de bouwmarkt.

Ik besloot ook het houten stoeltje, wat nog de kleur okergeel had, in dezelfde kleur te verven. Voor de stoel en de eetkamerbank bestelde ik houtverf in dezelfde kleur groen.

Door deze meubels in dezelfde kleur te verven creëer je rust en eenheid in de ruimte.

nieuwe kleur groen S 6010-G30Y mega histor

Andere veranderingen in de studeerkamer

Nu ik toch bezig was in de studeerkamer besloot ik meteen een aantal andere wijzingen door te voeren. Het tafelblad bestond eerst uit simpele houten planken. Dit was een budgetoplossing, maar in de praktijk niet altijd even handig.

Wij besloten deze keer voor een echt mooi tafelblad te kiezen, namelijk dit Mango visgraat tafelblad van 180 x 90 centimeter. De white wash finish geeft hem een subtiele gloed.

Ik ben hier super blij mee en heb al een aantal keren met plezier aan deze tafel zitten werken.

Ook besloot ik de eetkamerbank in te korten. Die liep eerst over de gehele wand, maar vulde hiermee eigenlijk nutteloze ruimte. Door de eettafel in te korten past er nu een kastje naast de eetkamerbank.

Dit kastje heb ik al lang in huis en verfde ik zo’n 6 jaar geleden wit. Ik besloot deze met matte krijtverf zwart te verven. Dit is heel simpel, want zo hoef je hem niet eerst te schuren en voor te behandelen.

Een nadeel van krijtverf is wel dat er sneller vlekken op de kast zitten, dus als je het meubelstuk veel gebruikt is dit niet zo’n aanrader.

Het kastje is nog niet helemaal af. Ik heb mooie porseleinen kastknopjes voor de lades besteld. Ook overweeg ik het glas te vervangen voor webbing, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Als het glas er eenmaal uit is zet je het namelijk niet heel makkelijk terug.

Ook de muur rechts, waar het bureau tegenaan staat, kreeg een nieuw kleurtje. Als je goed kijkt kan je er rechts van het kastje al iets van zien. Omdat die muur nog niet helemaal af is kan ik het resultaat nu nog niet laten zien.

De ruimte is nog niet volledig af. Eigenlijk moet het plafond ook opnieuw geverfd worden. Deze is flink beschadigd door de lekkage na de kortsluiting in de zonnepanelen. Maar dat is een flinke klus en omdat we voorlopig druk zijn met de uitbouw zien we dat nu niet zitten.

Ook vind ik de muur nog wat kaal en wil ik nog op zoek naar mooie muurdecoratie. Misschien een mooie muurcirkel, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Mocht je een leuk idee hebben laat het mij dan gerust weten in de reacties.

Ik ben in ieder geval erg blij met deze veranderingen.

Het afgelopen jaar heb ik mijn werkplek in een andere ruimte gehad. Omdat mijn man straks aan een nieuwe baan begint en vanaf dan nog maar 1 dag in de week thuis werkt verhuis ik weer naar deze ruimte en neemt mijn man voor die ene dag mijn ‘oude’ werkplek over.

Ik kijk er nu al naar uit!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven