8 manieren om een oude plantenpot een makeover te geven

8 manieren om een oude plantenpot een makeover te geven

Ben je uitgekeken op een oude plantenpot? Gooi hem dan niet weg, want er zijn zo veel leuke manieren om een oude plantenpot een makeover te geven!

Het is heel leuk om een oude plantenpot een makeover te geven en de mogelijkheden zijn eindeloos. De afgelopen jaren heb ik al heel wat hacks toegepast om een plantenpot of bloempot een nieuwe look te geven.

Ik laat je de leukste ideeën zien. Sommige ideeën zijn zo simpel dat ze ook heel leuk minder kinderen te maken zijn.

1. Disco plantenpot

diy disco plantenpot glastegels

Dit is mijn meest recente DIY en dit geeft een super leuk effect. Met spiegeltegels creëer je een disco effect en zo kan je heel eenvoudig zelf je eigen disco plantenpot maken.

Je knipt de tegels in de gewenste lengte en plakt ze op de plantenpot. Zo simpel is het en zo heb je een heel trendy plantenpot in huis.

2. DIY: Plantenpot van ijsstokjes

zelf bloempot maken ijsstokjes

Deze DIY is heel eenvoudig om te maken, maar je kunt hierbij wel het beste een vierkante plantenpot gebruiken.

Plak de ijsstokjes met een lijmpistool vast op de plantenpot. Zelf heb ik een oude accubak als plantenpot voor deze DIY gebruikt. Druk de ijsstokjes goed aan en laat dit drogen.

Je kunt eventueel de ijsstokjes nog in een andere kleur beitsen of verven.

3. Plantenpot met ronde vormen

vaas ronde vormen maken

Deze DIY bloempot was het lastigst om te maken, maar wel erg leuk om te doen. Met isolatiemateriaal uit de bouwmarkt maakte ik deze plantenpot (of vaas). Ook hier heb je weer een lijmpistool nodig om de stroken goed vast te zetten.

Het buismateriaal is geverfd met een combinatie van baking soda en verf, wat hem een extra matte look geeft. Bekijk ook de werkbeschrijving van deze DIY voor meer informatie.

4. Upcycle een plantenpot met kralen

DIY plantenpot upcyclen

Heb jij nog houten kralen liggen waar je niks mee doet? Zet de plantenpot dan ‘op pootjes’ door de houten kralen eronder te bevestigen. Door de kralen en de plantenpot in dezelfde kleur te verven ontstaat er een mooi geheel.

De werkbeschrijving, inclusief het resultaat van deze DIY, vind je hier.

5. Plantenpot met mozaïek steentjes

mozaiek steentjes plantenpot maken

Ook een leuk idee: bekleed een oude (vierkante) bloempot of accubak met steentjes en maak er zo een nieuwe plantenpot van.

Ook van deze DIY vind je een werkbeschrijving op de blog.

6. Geef een oude plantenpot een nieuw kleurtje

plantenpotten schilderen

Het kan natuurlijk ook een stuk eenvoudiger. Vind je een plantenpot niet meer zo mooi? Geef hem dan simpelweg een nieuw kleurtje en zo ziet de plantenpot er weer als nieuw uit.

Ik gebruikte voor dit voorbeeld verschillende oude kleurtesters die ik nog in huis had liggen. Zo ontstaat er een mooi nuance verschil tussen de verschillende plantenpotten.

7. Dip DIY plantenpotten

Je hoeft natuurlijk niet de hele plantenpot een nieuw kleurtje te geven. Verf een dip DIY effect op de plantenpotten door slechts een gedeelte van de plantenpot te verven.

Dit kan je heel nonchalant doen zoals ik heb gedaan, maar je kunt ook de plantenpot met tape afplakken. Zo ontstaat er juist een strak effect.

8. Plantenpot van houten ringen

diy houten plantenpotten maken

Oké, bij deze DIY pimp je geen oude plantenpot maar maak je iets nieuws. Lijm een aantal houten ringen op elkaar en zo creëer je mini plantenpotjes.

Je kunt de ringen ook nog een ander kleurtje geven, zodat de plantenpotten beter bij je interieur aansluiten.

Zoals je ziet is het super simpel om een plantenpot een tweede leven te geven en kan je dit op verschillende manieren doen.

Welk idee voor een makeover van een plantenpot is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

Bewaar dit idee op Pinterest voor later:

plantenpot diy makeover ideeen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven