Van nieuwbouwhuis naar droomhuis - InteriorTwin
van cascohuis naar droomhuis

Van nieuwbouwhuis naar droomhuis

Het is bijna vier jaar geleden dat wij de sleutel van ons nieuwbouwhuis kregen. Vier jaar waarin wij hard werkten om van een casco woning een droomhuis te maken. Een mooi moment om eens terug te kijken en de balans op te maken. Hier deel ik ons pad van casco woning naar ons droomhuis.

Hoe het begon

Toen ik mijn man leerde kennen woonde ik in een jaren ’60 appartement in een ietwat saaie wijk. Gekocht net voor het crisis werd en middenin de crisis verkopen leek geen optie. Mijn man woonde gelukkig in een huurwoning en kon bij mij intrekken. Ons appartementencomplex was een combinatie tussen senioren en twintigers, een combinatie die niet altijd werkt. Elk geluid wat wij maakten was al teveel. Ik kon niet wachten tot wij konden verhuizen en bracht heel wat uurtjes door op Funda. Ook was ik regelmatig online bezig gemakkelijk leningen vergelijken om te kijken of we konden verhuizen.

woonkamer oude appartement
Zo zag de woonkamer in ons appartement eruit

Tegelijkertijd hield ik een nieuwbouwproject aan de rand van het centrum in de gaten. De locatie, de te bouwen woningen, de luxe van een eigen parkeerplaats: alles voelde goed aan dit project. Toen het nieuwbouwproject live ging besloten wij de gok te wagen en ons in te schrijven, ondanks de crisis.

Een casco woning

Het was een gok, maar wat zijn wij blij dat we toen hebben besloten deze woning te kopen! Ik kan oprecht zeggen dat wij elke dag genieten van onze woning. Natuurlijk hebben wij ook weleens wat tegenslag, zeker in het begin toen onze casco woning ingericht moest worden. Problemen met de keuken, de badkamer en een lekkage waardoor de vloer na een half jaar vervangen moest worden: we hebben alles al wel meegemaakt.

woonkamer nieuwbouw
Zo zag de woonkamer eruit in het begin

Maar het proces waarin een saaie nieuwbouwwoning steeds meer ons droomhuis word is ontzettend mooi om mee te maken. Nadat de badkamer en keuken waren geïnstalleerd en de vloeren waren gelegd konden wij ons steeds meer gaan focussen op de inrichting. En het is vast geen verrassing voor jullie dat ik daar wel van hou. Details als onze zwarte shutters, een budget look-a-like stalen deur en de bio-ethanolhaard maken van ons huis echt een thuis.

Alhoewel het nieuwbouwhuis inmiddels ons droomhuis is zijn er toch een aantal minder fijne dingen aan ons huis. Zo zou ik graag het plafond nog een stukken zodat de lelijke naden niet meer zichtbaar zijn. Zo blijft er altijd wat te dromen over en zijn er altijd wel dingen die ik wil veranderen in huis.

samsung the frame zwartwitte kunst

Ons laatste project: de tuin

Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst een iets grotere tuin zou hebben. Maar ja, aan de rand van de stad: je kan niet alles hebben. Ons huis is één van de vijf huizen uit het nieuwbouwproject die een parkeerplaats op eigen terrein heeft. De andere huizen uit het project hebben een parkeerplaats op het binnenterrein. Daarnaast kunnen we aan de voorkant van het huis met parkeervergunning met één auto parkeren. Omdat ik niet graag auto rijd en het ook zelden voor mijn werk nodig heb, hebben wij besloten het bij één auto te houden. Het financieren van je auto is in ons geval dan ook niet nodig voor een tweede auto. Daarom hebben wij dit voorjaar besloten onze eigen parkeerplaats op te heffen en gebruik te gaan maken van een parkeervergunning aan de voorkant van het huis. Hierdoor is ons huis nog een beetje meer droomhuis geworden: onze tuin is een stuk groter geworden!

doorkijkje tuin

Op de foto zie je hoe onze tuin er eerst uitzag. Er wordt nog druk aan de tuin geklust, binnenkort hoop ik je meer te kunnen laten zien.

In de tussentijd klussen we verder en dromen we over een tweede huisje.

Heb jij ook net een nieuw huis en ben je op zoek naar ideeën wat je als housewarming kado kan vragen? In dit artikel vind je tips voor cadeau ideeën voor een nieuw huis.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven