Toekomstplannen: droomhuis gezocht - InteriorTwin
droomhuis gezocht

Toekomstplannen: droomhuis gezocht

Nee hoor, we hebben geen verhuisplannen op dit moment. Maar na recent alle seizoenen van Droomhuis Gezocht te hebben teruggekeken op NPO Start hebben wij wel mooie plannen voor een verre toekomst.

In dit artikel vertel ik graag wat meer over onze toekomstdromen.

Een tweede plekje in de natuur

We genieten volop van ons droomhuis aan de rand van het centrum van Arnhem. Ons huis heeft bijna alles wat we maar kunnen wensen (die zo gewenste uitbouw is hopelijk snel aan de beurt) en alle voorzieningen zijn dichtbij.

Steeds vaker spreken we vrienden die een staanplaats stacaravan hebben. Sommigen op een plek in de natuur dicht bij huis, anderen in het buitenland op een plekje in de zon. Een heerlijke eigen plek om even weg te zijn van huis en in hun geval een plek waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

Alhoewel mijn man en ik als kind altijd hebben gekampeerd, is een plek op een camping niks voor ons. Toch dromen we al langer van een tweede plekje. Omdat wij geen kinderen hebben, is het voor ons makkelijker om langere tijd weg te gaan.

In eerste instantie droomden we van een appartementje op Cyprus, het eiland waar we zijn getrouwd. Dit plan hebben we toch al snel losgelaten, omdat elke keer een vliegreis van 4 uur niet past in onze wens voor een duurzamer leven.

Maar na het zien van alle afleveringen van Droomhuis Gezocht is de droom er nog steeds. Inmiddels zijn we begonnen aan de seizoenen van Ik Vertrek en als we één ding zeker weten dan is het wel dat we niet volledig onze basis willen verlaten. Ook zijn wij er nog niet uit of we een vakantiehuis in Nederland of in het buitenland zouden willen.

Maar dat is het fijne van toekomstdromen. Er is nog niks concreet en voorlopig fantaseren we er op los. Door de huidige ontwikkelingen werken we allebei volledig vanuit huis en blijk je opeens locatie onafhankelijk te kunnen werken. En dat maakt opeens veel meer dingen mogelijk. Waar een tweede huis in Spanje eerst lastiger was, omdat je weer snel terug moest naar Nederland voor je werk, is dat nu niet perse meer nodig.

Want één ding is zeker. Als we een vakantiehuis aanschaffen willen we daar wel de helft van het jaar kunnen doorbrengen. Anders vinden we het zonde van het huis. En met mijn interesse in interieur lijkt het mij natuurlijk super leuk om een vakantiehuis gezellig in te richten.

Voorlopig blijft het bij dromen. Toch hopen we dat we over 10 a 15 jaar deze droom kunnen waarmaken. We willen dan ons huis verkopen en kleiner gaan wonen. Zo hebben we ruimte om een vakantiehuisje in de natuur in Nederland (misschien zelfs wel een woonboot?) of in het buitenland te kunnen kopen.

Wie droomt er nog meer van een vakantiehuisje in de natuur?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven