Eén van de dingen waar ik heel gelukkig van word is een groene tuin. Planten en bloemen maken mij blij. Alhoewel ik de herfst een heel mooi seizoen vind met de prachtige kleuren die de natuur te bieden heeft, word ik er altijd een beetje verdrietig van als opeens al het groen uit de tuin verdwenen is. Zeker de eerste jaren lag onze tuin er heel dor en saai bij. Inmiddels ziet onze tuin er in de winter gelukkig al wat mooier uit. Ben jij benieuwd hoe je de tuin groen houdt in de winter? Ik heb een aantal tips voor je.

Kies voor een groene heg

Heb je niet veel plek voor planten in de tuin, maar wil je toch graag een groene tuin in de winter? Kies dan voor een groene heg. Wij hebben een jaar geleden klimop tegen onze kokosschutting geplaatst. Het blad van de klimop blijft wintergroen en geeft in de winter een heerlijke sfeer. Over een paar jaar is onze schutting hopelijk helemaal dichtgegroeid. Tussen de klimop door hebben wij andere planten, zoals de Clematis, gepland. Deze verliest in de winter wel zijn blad, maar zorgt de rest van het jaar voor prachtige bloemen tussen de klimop.

Een groene tuin in de winter met gras

Zelf hebben wij geen gras in de tuin, maar gras zorgt er natuurlijk wel voor dat je tuin er heerlijk groen uitziet. De voortuin van Sabine vind ik een mooi voorbeeld hiervan. Op deze foto heeft ze de voortuin gestyled met vrolijke bloemen, maar ook in de winter ziet het er nog gezellig uit. Het nadeel van gras is wel dat deze door de zon snel dor wordt. Je zou daarom ook voor kunstgras kunnen kiezen, bijvoorbeeld voor Buitengewoonkunstgras.

gras voortuin

Groenblijvende planten

Let bij de keuze ook op winterharde en groenblijvende planten. Zo heb ik vorig jaar een aantal varens gekocht die er in de winter ook prachtig groen uit blijven zien. Ook onze bodembedekkers blijven mooi groen in de winter. En de palmboom verliest gelukkig ook nooit zijn bladeren, alhoewel hij niet helemaal winterhard is. Als het hard vriest moeten we deze daarom beschermen tegen de kou.

Planten in potten op het terras

Er zijn gelukkig genoeg planten te koop die het juist in de winter goed doen. Breng maar eens in het najaar een bezoekje aan het tuincentrum en er is genoeg moois te koop. Vul die lege plantenpotten met een aantal mooi winterbloeiers en het terras ziet er meteen een stuk gezelliger uit! Je kan ook wat extra verlichting aan de tuin toevoegen om het er nog gezelliger uit te laten zien.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw tuin er gezellig uitziet in de winter? En denk je er ook aan goed voor je tuinmeubelen te zorgen in de winter?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
zo hou je de tuin groen in de winter

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement