Make-over van de woonkamer met deze handige DIY-tool
nieuwe muurkleur

Make-over van de woonkamer met deze handige DIY-tool

Nieuw jaar, nieuw interieur! Nou ja, een nieuw kleurtje op de muur maar dat is bijna hetzelfde als een nieuw interieur toch? Ik heb al vaker verteld dat ik eigenlijk niet tevreden ben met de muurkleur in de woonkamer, maar ik zag er enorm tegenop om deze muur aan te pakken.

Normaal vind ik verven de makkelijkste klus om met een beetje DIY een ruimte een nieuwe look te geven. Alleen voor ik de muur in de woonkamer een nieuw kleurtje kan geven, moet ik eerst het houten paneel verwijderen. Dit paneel zit vast met heel veel schroefjes en het leek mij enorm veel werk om dit paneel te verwijderen.

Bosch Home & Garden vroeg mij om de IXO uit te testen en laat deze handige tool het nou net een stuk makkelijker maken om met dit project aan de slag te gaan. Lees snel verder om de nieuwe muurkleur te zien en meer te lezen over de handige IXO.

De IXO schroevendraaier

Ik ben gek op DIY’s en kan inmiddels heel goed overweg met allerlei gereedschappen. Vooral verven vind ik de perfecte manier om zelf te klussen. Schilderen is heel makkelijk om zelf te doen, maar de voorbereiding en afwerking van verven vind ik minder leuk. Vooral het verwijderen van alles wat aan de muur hangt, zoals planken en posters, vind ik frustrerend omdat het erg veel tijd kost om alles van de muur te verwijderen.

Dit was ook precies de reden waarom ik maar niet aan de slag ging met de muur in de woonkamer. Met een handschroevendraaier ben ik heel lang bezig om alle schroeven in de muur te verwijderen. En de accuboormachine vind ik groot en zwaar, waardoor ik hem maar moeilijk kan bedienen. Ik was dan ook erg benieuwd naar de IXO schroevendraaier.

De IXO schroevendraaier van Bosch Home & Garden is een mooi vormgegeven elektrische schroevendraaier (ook verkrijgbaar in het roze!). Hij is een stuk kleiner en lichter dan een accuboormachine en ligt daardoor makkelijker in de hand. Perfect voor vrouwen, maar zelfs mijn man gaf aan dat hij de IXO prettiger vindt dan een accuboormachine.

De IXO heeft twee standen, waardoor je zowel schroeven kan indraaien als verwijderen en met het indrukken van de knop regel je de snelheid van de schroevendraaier van zacht naar hard. Het handige LED licht zorgt ervoor dat je altijd voldoende licht hebt en een indicator geeft aan of de batterij nog voldoende is opgeladen. De batterij is zowel in het stopcontact als met usb-kabel op te laden, super handig dus.

Dankzij de IXO was het een stuk makkelijker om het houten paneel zelf van de muur te verwijderen en na het schilderen weer op te hangen. Het scheelde een heleboel frustratie en tijd, want zeker weten dat ik met de accuboormachine langer bezig was geweest en uiteindelijk uit frustratie hulp van mijn man had moeten inschakelen.

Bij bijna elke DIY klus, of dat nou het schilderen van een muur is, of het maken van een eettafel, heb ik een schroevendraaier nodig. Ik ben dan ook erg blij met de IXO en weet zeker dat ik deze in de toekomst nog veel vaker ga gebruiken. Inmiddels behoort hij tot één van mijn favoriete gereedschappen.

Make-over van de woonkamer

Terug naar de woonkamer, want jullie zijn vast heel erg benieuwd naar de nieuwe kleur op de muur! Een tijdje geleden gaf ik de woonkamer al een kleine make-over met nieuwe planten, alleen ik was nog niet helemaal tevreden. Ik wist al langer dat ik ‘iets’ met oud roze in de woonkamer wilde, maar ik wist alleen nog niet wat. De kleur mocht niet te zoet zijn, niet te kil en niet te kinderachtig.

Ik ging op zo ongeveer de donkerste dag van het jaar aan het werk. Niet alleen lastig om foto’s te maken, maar ook om te zien hoe de kleur uitpakt. Ik vond het dus best spannend! Maar gelukkig vond ik met de kleur ‘Lever’ van Histor de perfecte kleur voor de muur achter de bank en kon ik aan de slag. Deze kleur neigt net iets meer naar rood, afhankelijk van het licht, waardoor hij net wat stoerder en warmer is dan de meeste roze tinten en op donkere dagen eerder naar aubergine neigt dan naar roze. Gelukkig past dat heel mooi bij mijn xxl-poster naast de tv.

oud-roze-aubergine-muurkleur

Ook zelf je muur verven? Volg dan deze stappen:

 • Verwijder eerst alles van de muur, zoals planken en posters. Ik verwijderde alles, inclusief het houten paneel, met de IXO van Bosch Home & Garden.
 • Haal ook, indien mogelijk, alle meubels van de muur. Funfact: De witte vitrinekast is veel te zwaar om te verplaatsen, daarom verf ik er altijd omheen. Achter de vitrinekast zit een okergele verf op de muur, dat is alweer 4 kleuren geleden!
 • Plak alle randen goed af en zorg voor een bescherming op de vloer. Zelf gebruik ik hiervoor oude tijdschriften, omdat ik het zonde vind om hiervoor wegwerp plastic te gebruiken.
 • Roer de verf goed door en verf de muur. Ik verf de randen met een kwast en gebruik voor de rest van de muur een roller. Verf horizontaal en verticaal voor een zo mooi mogelijk resultaat. Zelf heb ik altijd minimaal 2 lagen verf nodig om de verf mooi dekkend te krijgen.
 • Als de verf is opgedroogd kan je de tape verwijderen. Wacht hier niet te lang mee, want anders is de tape een stuk moeilijker te verwijderen.
 • In de laatste stap zet je alles weer terug op de plek. Zowel de meubels als decoratie aan de muur. En ook hier kwam de IXO weer perfect bij van pas om de vele schroefjes weer makkelijk vast te schroeven.

Wat vinden jullie van de nieuwe kleur op de muur? Roze is voor mij heel erg uit mijn comfortzone, maar ik wilde hier al heel lang iets mee. Gelukkig kon ik mijn man ook overtuigen, want de kleur ‘Lever’ zorgt voor precies de warme look waar ik naar op zoek was en is tegelijkertijd ook stoer.

Precies waar we naar op zoek waren! De muur in de keuken heeft trouwens ook een nieuwe kleur gekregen, ik laat jullie snel het resultaat hiervan zien!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

6 gedachten over “Make-over van de woonkamer met deze handige DIY-tool”

 1. Oh Ilse, ik vind de nieuwe kleur echt prachtig!
  En die kleine Bosch Tools zijn te gek. Wij hebben die van de YOU serie,
  Aar stiekem zou ik best nog zo’n leuke roze uit deze lijn willen 🙂

 2. De kleur is echt heel mooi Ilse! Wij gaan binnenkort ook de woonkamer verven. Was de witte muur opeens zo beu!

  Wel een kleine tip: haal liever de tape weg voordat je verf is opgedroogd, dus direct na het verven. Zo voorkom je dat je stukken opgedroogd verf meetrekt van je muur.

  1. Dankjewel Grace! En kleur is veel leuker dan wit hè 🙂 Thanks voor de tip! Zo heb ik het zelf ook gedaan, haha, maar schijnbaar niet goed in de blog gezet… ik ga straks nog even goed naar mijn tekst kijken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven