Weekend inspiratie: No. 04 (kerst editie) - InteriorTwin
ons kersthuis

Weekend inspiratie: No. 04 (kerst editie)

In deze rubriek vind je de nodige inspiratie om je weekend door te komen. Lekker rommelen in huis, extra aandacht voor je favoriete plantjes of tijd voor je favoriete DIY. Hoe breng jij je weekend door?

Om je weekend nog meer in stijl door te brengen heb ik hier een aantal van mijn favorieten verzameld.

Deze keer met extra veel aandacht voor kerst, gewoon omdat de gezelligste tijd van het jaar weer aanbreekt!

Weekend inspiratie: No. 04

tv hoek

1. Vroeger keek ik in deze tijd van het jaar altijd uit naar de kerstcadeautjes op het werk. Nu ik zelfstandig ondernemer ben kan ik iets voor mijzelf uitzoeken en gaf ik mijzelf deze grote zwart-witte vaas van Return to Sender cadeau. Vanaf het moment dat ik hem zag was ik verliefd en extra leuk dat ik door deze aankoop vrouwen in ontwikkelingslanden kan steunen.

raamtekening kerst maken

2. Voor kerst heb ik een aantal raamtekeningen gemaakt en ik vind dit zo leuk om te doen, ik denk dat ik dit veel vaker ga doen. Je kunt gratis sjablonen downloaden, zoals deze illustratie van Karlijn van de Wier voor Intratuin of een raamtekening sjabloon op de website van Edding. Met een sjabloon is dit super makkelijk en maak je binnen een half uurtje zo’n mooie raamtekening.

3. Onze kerstboom staat! Eigenlijk wilde ik voor een echte boom gaan, maar de enige bomen die ik mooi vind kosten meer dan 50 euro. Omdat wij geen plek hebben om deze daarna in de tuin te plaatsen en te hergebruiken, vind ik dit eigenlijk zonde. Daarom zijn we uiteindelijk voor een kunstkerstboom gegaan die nog jaren meekan.

4. Mijn zoektocht naar een leuke kerstboom rok viel nogal tegen. Daarom besloot ik er één te maken van restjes lontwol. Zo heb ik gratis en voor niets een leuke rok om mijn kerstboom!

5. Andere jaren bedenk ik altijd zelf een leuk DIY project voor kerst, zoals deze houten kerstboom met lichtjes of kerstboom op doek. Dit jaar heb ik twee DIY pakketjes bij kleine ondernemers besteld. De kerstboom van lontwol is van September18 (deze had ik vorig jaar al ontvangen, maar dit jaar had ik pas tijd hem in elkaar te zetten) en de macramé kerstster is van Bystefdesign.

6. Ervaar jij al kerst stress? Dan is het maken van een kerstplanning een goed idee. Begin op tijd met deze ultieme kerst checklist.

7. En wat ga je koken voor kerst? Ook dat kan super stressvol zijn. Andere jaren verdeelden we het altijd met de familie en deed iedereen wat. Dit jaar kunnen we het waarschijnlijk toch niet met grote groepen vieren en dat scheelt al heel wat stress. Je kunt bijvoorbeeld bij Hello Fresh een kant-en-klaar kerstpakket bestellen of in het kerstmagazine van Uit Pauline’s Keuken of de Allerhande inspiratie opdoen voor lekkere gerechten. ook een crock-pot kan helpen waardoor je het eten al ‘s ochtends kan opzetten en er geen omkijken meer naar hebt.

8. Een interieur stylen kost mij geen enkele moeite, een mooie tafelstyling vind ik toch een stuk lastiger. Mijn kersttafels uit 2016 en 2017 kan je bekijken voor inspiratie. Tegenwoordig hou ik het een stuk simpeler, wat zorgt voor een stuk minder stress bij mij.

9. Zoek je nog meer leuke kerstinspiratie? Deze kerst wandhanger haakpatroon van Happiness with yarn is ook super leuk om te maken, wie weet ga ik hier volgend jaar zelf mee aan de slag!

10. Voorzichtig ben ik al met goede voornemens bezig. Ik begin zelf niet op 1 januari, maar gewoon wanneer ik daar zin in heb. Eén van de dingen die ik wil doen is meer stilstaan bij de dingen waar ik blij van word. Het boek ‘doe elke dag iets waar je blij van wordt’ heb ik sinds kort in huis. Met originele vragen word je uitgedaagd om out of the box te denken en dieper na te denken over waar je gelukkig van wordt. Een echte aanrader!

Bekijk voor meer inspiratie ook weekend inspiratie: No. 03.

Fijn weekend!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven