18 IKEA hacks ideeën: een overzicht met de leukste blogs
ikea hack thuis werkplek bureau

18 IKEA hacks ideeën: een overzicht met de leukste blogs

Krijg jij ook geen genoeg van leuke IKEA hacks? De afgelopen jaren zijn er al heel wat verschillende blogs met inspirerende IKEA hacks op InteriorTwin.com verschenen.

Daar leek het mij leuk al die mooie blogs met hacks van IKEA in één overzicht te verzamelen. Zo kan jij makkelijk in één keer heel veel inspiratie opdoen om van die IKEA kast of bureau iets leuks te maken.

18 IKEA hacks ideeën

IKEA hack: bureau op schragen

ikea werkplek bureau ideeen_

Weinig budget voor een nieuw bureau? Bekijk dan hoe je dit bureau op schragen op maat kan maken. Dit bureau is alweer bijna 6 jaar onze werkplek in huis en wat genieten wij van dit zelfgemaakte bureau van IKEA.

HEMNES schoenenkast HACK

ikea hemnes schoenenkast diy pimpen

Kim (@binnenbijkim) maakte een mooie schoenenkast van de HEMNES schoenenkast. Een paar kleine aanpassingen met een groots effect. Bekijk de werkbeschrijving van deze HEMNES hack voor meer informatie.

IVAR hack

IVAR hack @binnenbijkim

Kim (@binnenbijkim) heeft nog een IKEA hack in huis, namelijk deze geverfde bergen op de IVAR kast in de kinderkamer.

Deze bergen verf je heel makkelijk zelf. Zorg voor goede tape, zodat de verf niet onder de tape door kan lopen. Zo schilder je strakke lijnen op de IVAR kast.

Hack met de MALM ladekast

quiet clearing muurverf en ikea malm ladekasten geverfd

Al meer dan 10 jaar hebben wij deze MALM ladekasten, maar het was wel echt tijd voor een update. Met een nieuw kleurtje ziet de MALM er weer heel anders uit. Bekijk ook deze tips voor het verven van IKEA meubels en inspirerende ideeën voor de MALM ladekast.

ELVARLI hack van IKEA

bureau in slaapkamer

Misschien ken je de ELVARLI serie wel als kledingkast van IKEA. Maar think again: met een beetje DIY werd deze kledingkast bij ons een tweede werkplek in de logeerkamer. Ik werk er al ruim een half jaar elke dag aan en ik vind het een heerlijke plek.

DIY een luxe wastafel met IKEA

ikea hack badkamer

In plaats van een dubbele wastafel voor duizenden euro’s kozen wij voor deze IKEA badkamerhack met een keukenblad. Een ideale en goedkope oplossing voor in de badkamer!

8 bijzonder hacks van IKEA

ikea hack ivar opbergkast
Fotocredits: @ma.manouk

Eerder maakte ik al dit overzicht met 8 bijzonder hacks van IKEA. Van DUKTIG keukentje tot IVAR opbergkast, er staat meer dan genoeg inspiratie in dit artikel. De IVAR opbergkast hack is een idee van @ma.manouk.

5 IKEA hacks voor in huis

ikea hack styled by sabine
Fotocredits: @Styledbysabine

Ook dit artikel met 5 hacks voor in huis staat alweer jaren op InteriorTwin.com. Een make-over van de BILLY boekenkast of een chique VITSJJÖ kast: inspiratie genoeg in dit artikel. De VITSJJÖ hack is trouwens van Sabine van de blog Styled by Sabine.

Wat is jouw favoriete hack? En ga je zelf met één van deze ideeën aan de slag?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven