Handige huishoud app voor een schoonmaak schema - review
review huishoud app sweepy

Handige huishoud app voor een schoonmaak schema – review

Ben jij op zoek naar een handige huishoud app voor een schoonmaak schema en het verdelen van taken binnen het gezin? Sinds een aantal maanden gebruik ik de huishoud app Sweepy waar ik heel enthousiast over ben.

Ik deel graag mijn ervaringen met deze schoonmaak app en laat je zien hoe dit werkt.

Waarom een schoonmaak app gebruiken?

Niet iedereen zal een schoonmaak app willen gebruiken, maar ik vind het ideaal. Niet alleen omdat ik van afvinken hou, maar ook gewoon voor het overzicht.

Die dagelijkse en wekelijkse schoonmaaktaken kan ik wel onthouden, maar de rest… Want wanneer heb ik ook alweer voor het laatst de wasmachine schoongemaakt? En is de koelkast eigenlijk niet aan een schoonmaakbeurt toe? En moeten de gordijnen ook niet weer een keer gewassen worden?

Ik weet vaak niet meer wanneer ik iets voor het laatst heb schoongemaakt. Het voelt vaak korter geleden dan dat het in werkelijk is. Ik vind het dus ideaal dat je in een schoonmaak app precies kunt bijhouden wanneer iets voor het laatst is schoongemaakt. En ik dus ook weet wanneer iets weer schoongemaakt moet worden.

Hoe werkt de schoonmaak app Sweepy?

Ik gebruik zelf de schoonmaak app Sweepy voor een schoonmaak- en huishoudschema, maar er zitten nog meer handige functies voor een schema en verdeling van de taken in de app.

Je kunt makkelijk in de schoonmaak app Sweepy per ruimte taken aanmaken en daarbij aangeven hoe vaak ze gedaan moeten worden. Daarnaast registreer je wanneer dit voor het laatst is gedaan en of het een makkelijke, gemiddelde, of moeilijke taak is. Deze functie is gratis te gebruiken in de app.

Zelf heb ik een premium abonnement genomen, dit kost 17,99 euro per jaar. Hierbij wordt er een automatisch huishoudschema voor je aangemaakt.

Je kunt per dag invullen hoeveel tijd je ongeveer aan het huishouden wilt besteden. Sweepy kijkt nu voor je en geeft je elke dag een planning welke taken het meeste prioriteit hebben en aangepakt moeten worden.

sweepy dagelijkse taken

Natuurlijk hoef je dit niet perse in deze volgorde te doen, maar ik vind het wel makkelijk omdat je op deze manier ook op taken wordt gewezen die je soms liever uitstelt.

Zo heb ik bijvoorbeeld in het weekend meer taken dan doordeweeks. Maar als bijvoorbeeld de maandag jouw schoonmaakdag is kan je dit ook zo invullen in de app en geeft de app een schoonmaakschema waarbij je op maandag de meeste taken hebt.

Ook kan je met de premium versie voor taken een vaste dag instellen. Zo heb ik het beddengoed vast ingesteld op de zondag en het verzorgen van de kamerplanten op woensdag en zondag.

Daarnaast kan je met de premium functie ook leden toevoegen aan de app. Zo kan jij taken aanwijzen aan je partner of kinderen en kunnen alle gezinsleden alles bijhouden via de app. In dit artikel deel ik trouwens hoe wij thuis de huishoudtaken hebben verdeeld.

Ook kan je verschillende challenges volgen in de app. Bijvoorbeeld een digitale detox challenge, opruim challenge of vóór vakantie challenge.

Is het huishouden makkelijker met een huishoud app?

Het huishouden wordt niet makkelijker, maar wel overzichtelijker, met een huishoud app. De app maakt natuurlijk niet voor je schoon, dit moet je zelf doen.

Ik vind het heel handig om te weten wanneer iets voor het laatst is gedaan en kan zo veel beter prioriteit geven aan de juiste taken. Daarnaast vind ik het ook gewoon lekker om taken te kunnen afstrepen.

Ik heb alle schema’s zo ingevuld voor de meest ideale situatie. Maar ik weet dat het huishouden lastig te combineren is met een druk leven. Daarom ga ik er niet vanuit dat ik alle taken ook precies volgens planning doe en zijn er taken die daardoor soms op rood staan.

Dit vind ik zelf niet erg, ik weet dat de app het meest gunstige scenario invult en ik kijk gewoon wat haalbaar is.

Maar als jij er niet tegenkan dat er taken op rood staan dan word je misschien juist wel onrustig van een schoonmaak app.

Ik ben benieuwd, gebruik jij een schoonmaak app? En wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Zelf gebruik ik nog meer apps in en om huis, bijvoorbeeld deze handige apps voor in de tuin. Dit maakt het leven toch een stuk makkelijker!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven