7 ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer - InteriorTwin
kleine badkamer inrichten

7 ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer

De meeste badkamers in Nederland zijn niet zo groot. Maar hoe klein je badkamer ook is, met een beetje creativiteit kan je deze toch heel leuk inrichten.

Ook onze eigen badkamer is niet heel groot. Toch wilden wij graag een inloopdouche, bad, twee wastafels en een wc. Met een beetje passen en meten is dit uiteindelijk gelukkig ook gelukt.

In dit artikel 7 inspirerende ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer, zodat jij ook jouw droom badkamer kan creëren.

Misschien vind je dit ook leuk: Inspiratie – 10 x de mooiste badkamers

Een inloopdouche in een kleine badkamer

Raar maar waar, soms is een inloopdouche handiger in een kleine badkamer dan een standaard douchebak.

Een inloopdouche kan je namelijk zo lang en breed maken als je zelf wilt. En heb je een smalle badkamer dan kan je de douche bijvoorbeeld 5 a 10 centimeter smaller maken dan gebruikelijk.

In ons huis zit een raam op een niet zo handige plek waardoor wij hiervoor gekozen hebben. En door voor een iets smallere deuropening in de douche te kiezen, met maar een halve deur, kan deze toch voldoende openklappen zonder dat de glazen deur tegen het bad aankomt.

inloopdouche in een kleine badkamer

Een badkamermeubel voor twee

Wie zegt dat een badkamermeubel met twee wasbakken in een kleine badkamer niet mogelijk is? Badkamermeubelen zijn er in allerlei maten en vormen te krijgen, dus met een beetje passen en meten is er vast wel wat mogelijk. En anders kan je er altijd voor kiezen om iets op maat te maken.

Wij hebben een simpel keukenblad bij IKEA gekocht waar we twee waskommen op bevestigd hebben, zodat we toch de badkamer van onze dromen konden realiseren. Je kunt hier meer lezen over deze IKEA hack in de badkamer.

dubbele wasbak kleine badkamer badkamer

Er is (bijna) altijd plek voor een bad

Oke, sommige badkamers zijn echt te klein voor een bad. Maar geef niet meteen op en denk eens out of te box.

Wij hebben bijvoorbeeld een bad waarin de kraan is verwerkt. Boven het bad zitten ramen en was er geen plek om de leidingen te bevestigen en zo is er bij ons toch ruimte voor een bad.

Maar ook zijn er speciale baden te koop die wat kleiner zijn van afmeting. Oké, je kan er niet volledig in liggen. Maar toch kan een klein bad heel handig zijn, zeker als je kinderen of huisdieren hebt die regelmatig in bad moeten.

bad in kleine badkamer

Wees creatief met opbergruimte

In een kleine badkamer is er vaak een gebrek aan opbergruimte. Achteraf was het in onze badkamer bijvoorbeeld niet zo handig om voor een badkamermeubel te kiezen zonder opbergruimte onder de wasbakken.

Maar met wat creatieve oplossingen kan je toch extra opbergruimte creëren. Zo verkoopt IKEA extra smalle badkamerkasten die in een vergeten hoekje geplaatst kunnen worden.

En denk ook eens aan minder standaard oplossingen. Wij kozen voor een trolley die precies tussen de douche en het bad past, echt ideaal.

In de badkamer gebruiken wij diverse manden om onze dagelijkse spullen in op te bergen, waardoor het er niet te rommelig uitziet.

Bekijk ook deze opbergideeën voor in een kleine badkamer.

opbergruimte kleine badkamer

Denk groot

Durf in een kleine badkamer juist groots te denken. Als je alleen maar voor kleine meubels en oplossingen kiest ziet het er namelijk juist sneller rommelig uit. Door voor grotere meubels en accessoires te kiezen hou je het rustig .

Zo kozen wij voor een extra grote spiegel in de badkamer. Bonus: deze weerspiegelt de ruimte, waardoor de badkamer nog groter lijkt.

Ook kozen wij voor een groter formaat tegels van 60 x 60 op de vloer en 60 x 30 op de muur. Kleinere tegels in de badkamer kunnen er juist voor zorgen dat je badkamer er nog kleiner uit komt te zien.

Kleur in de badkamer

De meeste mensen kiezen voor een veilige kleur als wit of grijs in de badkamer. Logisch, je wilt natuurlijk niet dat je na een jaar al uitgekeken bent op je badkamer. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel een beetje saai.

Heb jij een niet betegelde muur in de badkamer? Durf dan eens voor een ander kleurtje te kiezen. Wij kozen voor een terracotta tint en dat geeft echt een bijzondere sfeer aan de ruimte.

terracotta badkamer

Extra tip voor de indeling van een kleine badkamer

Met de tips in dit artikel heb je hopelijk wat creatieve ideeën voor het indelen van je kleine badkamer. Om zeker te weten dat je het meeste uit je badkamer haalt is het aan te raden om eerste een tekening van je badkamer te maken.

Teken eens verschillende indelingen en probeer een aantal ideeën uit. Zo kom je er het snelst achter wat de beste indeling voor je kleine badkamer is.

Ook verlichting kan je slim toepassen in de kleine badkamer. En met een grote spiegel laat je een kleine badkamer er groter uitzien.

Veel plezier met het ontwerpen van je badkamer! En ben je op zoek naar nog meer tips voor een klein huis? Lees dan ook de tips hoe je je kleine huis er groter uit laat zien en tips voor een overkapping in de kleine tuin.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog
7 ideeen voor het inrichten van een kleine badkamer

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “7 ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer”

  1. Ik vond het een leuk artikel om te lezen. Je gaf mij direct ideetjes om mijn eigen badkamer aan te pakken. Is het goedkoper als ik zo een klusje zelf uitvoer of makkelijker om een vakman erbij te halen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven