Toe aan een make-over? Dit zijn de 10 favoriete stylingtips

Toe aan een make-over? Dit zijn de 10 favoriete stylingtips

Wil jij de woonkamer binnenkort een make-over geven? Om het je wat makkelijker te maken heb ik de 10 favoriete stylingtips van de lezers van InteriorTwin op een rij gezet.

Als je de woonkamer een make-over wilt geven dan komt er veel bij kijken. Voor welke woonstijl ga je? Welke meubels hou je wel, en welke niet? En welke kleuren, meubels en decoratie kies je uit voor de woonkamer?

Deze keuzes zullen voor iedereen anders zijn. Elk interieur is uniek, maar hoe creëer je nou een interieur dat bij je past en zorg je ervoor dat alles mooi één geheel vormt?

Gelukkig zijn er wel een aantal algemene stylingtips waarmee je rekening kunt houden bij het inrichten van de woonkamer. Ik heb de 10 favoriete stylingtips van jullie in dit artikel verzameld, zodat jij weet waar je op kunt letten bij een make-over van de woonkamer.

stylingtips woonkamer

1. Zo richt je stap voor stap de zithoek in

Als je nieuwe meubels en accessoires wilt uitkiezen voor de zithoek dan is het wel belangrijk dat je dit in de goede volgorde doet. De keuze voor een goede bank is bijvoorbeeld veel belangrijker dan welke salontafel je kiest.

Door de keuzes in de juiste volgorde te maken wordt het een stuk makkelijker alle meubels en accessoires mooi op elkaar aan te laten sluiten. Ook wordt je zo minder overweldigend wat te doen en weet je beter op welk moment je welke keuze moet maken.

In dit artikel lees je hoe je in de juiste volgorde stap voor stap de zithoek inricht, inclusief handige tips om de juiste keuzes te maken.

2. 6 handige tips voor een kleurenpalet voor de woonkamer

Vind jij het lastig kleuren te kiezen voor in de woonkamer? Welke kleur kies je nou voor op de muur? En welke kleuren laat je terugkomen in je meubels en accessoires?

Of je nou voor een minimalistisch kleurenpalet kiest of voor een kleurrijke woonkamer, door het samenstellen van een kleurenpalet zorg jij voor een mooie basis in de woonkamer.

Met de handige tips in dit artikel stel jij het perfecte kleurenpalet voor de woonkamer vast. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kleuren voor in de woonkamer.

kwaliteitsverschil-verfsoort

3. Zo creëer je een accentmuur in huis

Met een accentmuur in huis creëer je sfeer en karakter. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een accentmuur in huis.

Maar welke muur kies je eigenlijk uit voor een accentmuur? En welke kleur kies je voor de accentmuur?

Dat is natuurlijk in elk interieur weer verschillend. Vaak wordt voor de muur achter de bank als accentmuur gekozen, maar dit hoeft niet. Dit heeft o.a. te maken met de indeling van de ruimte, de intensiteit van de kleur en natuurlijk ook wat jij zelf het mooist vind.

In dit artikel lees je handige tips voor het creëren van een accentmuur in huis.

okergele muur @ilsevanelleswijk

4. Hoe geef je je huis een luxe uitstraling? 7 tips!

Steeds vaker geven mensen tijdens een interieuradvies aan dat ze graag hun huis een luxe uitstraling willen geven. Dat is niet zo gek met de woonstijl hotel chique die nu trendy is.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, je huis een luxe uitstraling geven? Natuurlijk bereik je heel veel met meubels, accessoires en kleur. Maar vergeet ook niet te kijken naar de basis van de ruimte.

Een strak plafond, moderne deuren en mooie plinten geven een interieur ook al een heel andere uitstraling.

Bekijk deze praktische tips om je huis een luxe uitstraling te geven.

5. Welke decoratie zet je op de salontafel?

Welke decoratie staat leuk op de salontafel? En hoe stijl je de salontafel? Het is echt niet gek als je dit lastig vindt. 

Het is fijn als de styling op de salontafel er mooi uitziet, maar tegelijkertijd wil je de salontafel wel praktisch kunnen blijven gebruiken. En je wilt natuurlijk ook voorkomen dat het er rommelig uitziet.

Hoe je zorgt voor een mooie salontafel styling, inclusief een aantal leuke voorbeelden, lees je in dit artikel.

salontafel decoreren ideeen

6. Eenheid creëren in je interieur: zo doe je dat

Eenheid in je interieur zorgt voor rust. En waar voor de één eenheid een rustige basis in monochrome tinten is, zal voor de ander een kleurrijk interieur ook eenheid kunnen uitstralen.

Het belangrijkste is dat alles in balans is. Geen ratjetoe aan spullen, maar alleen meubels en materialen waar goed over nagedacht is en die bij elkaar passen. 

Benieuwd hoe je dit doet? Ik heb een aantal tips voor je.

7. Zo doorbreek je een lange muur in de woonkamer: 12 stylingideeën

Eigenlijk is een lange muur in de woonkamer hartstikke fijn: het wil namelijk zeggen dat jij een fijne grote woonkamer hebt met veel ruimte. Maar het stylen van de lange muur is vaak wel een uitdaging. 

Hoe zorg je ervoor dat je een lange muur mooi inricht, zodat deze er wel gezellig en knus uitziet? 

In dit artikel heb ik 12 ideeën verzameld om een lange muur in de woonkamer te doorbreken. Zo ziet jouw woonkamer er straks een stuk gezelliger uit.

ideeën opbreken en stylen lange muur woonkamer

8. Een gezellige woonkamer creëren doe je zo: 7 makkelijke tips

De woonkamer is de plek waar je wilt ontspannen en hoe gezelliger (en opgeruimder) de woonkamer is, hoe makkelijker dat is. 

Gelukkig is het heel makkelijk om sfeer aan te brengen in de woonkamer. Met een aantal simpele accessoires tover jij je saaie woonkamer om tot een gezellige huiskamer waar je graag veel tijd met je familie en vrienden doorbrengt.

Van een sfeervol vloerkleed tot persoonlijke items in de woonkamer, deze details maken van een huis echt een thuis. Bekijk deze 7 makkelijke tips om het gezellig te maken in de woonkamer.

9. Leuke ideeën om een leeg en saai hoekje in huis te decoreren

Er is altijd wel een saai hoekje in de ruimte wat er kaal en ongezellig uitziet en wat niet lijkt te kloppen met de rest van de ruimte.

Gelukkig zijn er ook heel wat ideeën om van zo’n saai hoekje toch iets gezelligs te maken. Of je nu kiest voor een grote plant in de hoek of extra opbergruimte met een kast: door toch deze hoek in te richten sluit dit beter aan bij de rest van de woonkamer en stoor jij je minder aan deze hoek.

Bekijk deze 9 ideeën om toch iets gezelligs te maken van een saai hoekje in huis.

wandkleed lege muur

10. Gebruik de regel van drie bij het inrichten van je interieur

Als je drie verschillende accessoires bij elkaar zet dan wordt je oog hier sneller naar toe getrokken dan wanneer je twee dezelfde items naast elkaar zet.

Deze styling is een stuk speelser, gezelliger en laat meer jullie woonstijl zien. Je kunt hier ook eindeloos mee variëren, want je kiest namelijk nooit precies drie dezelfde items om met elkaar te combineren.

Zo kun je eindeloos unieke hoekjes in de woonkamer, slaapkamer of keuken creëren.

Meer informatie over de regel van drie, inclusief praktische tips en leuke voorbeelden, lees je in dit artikel.

regel van drie stylen

Zo, met deze stylingtips wordt het een stuk makkelijker om je woonkamer een make-over te geven. Je weet nu namelijk precies waar je op kan letten bij het stylen van de woonkamer.

Overweldigt alle informatie je een beetje? Vind je het lastig hier zelf mee aan de slag te gaan? Of misschien heb je wel geen tijd hiervoor en ontvang je graag een kant-en-klare shoplist met meubels en accessoires voor de woonkamer?

Kijk dan eens bij de mogelijkheden voor een interieuradvies voor een plan op maat. Ik help je namelijk graag.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven